Що запитували українці у Яндекса протягом 2014-го року

— 10 грудня 2014, 17:32

Про це йдеться у дослідженні Яндекса, опублікованому у офіційному блозі.

Наприклад, з-поміж подій протягом 2014-го українці найбільше цікавилися ситуацією на сході. Далі за кількістю запитів розташувалися події на Майдані, а за ними - зростання курсу долара. До слова, про вибори Президента питали трохи частіше, ніж про вибори до Верховної Ради.

Усі учасники цьогорічного рейтингу найпопулярніших у Пошуку чоловіків - політики. Серед решти вирізняється Степан Бандера - не виключено, що багато українців лише цього року придивилися до його біографії уважніше. Він посів четверте місце, а на попередніх трьох - колишній Президент України Віктор Янукович, нинішній Президент Петро Порошенко і лідер партії "Правий сектор" Дмитро Ярош.

Серед жінок політиків менше. Приміром, список очолила Жанна Фріске, яка долає серйозну хворобу, на третьому місці опинилась Віра Ліон - віщунка із Казахстану, а на восьмому Ольга Богомолець.

Популярні поняття - 2014 також пов’язані із політичною ситуацією: назви "Небесна сотня" раніше не було, а от слова "анексія" та "люстрація" хоч і існували, але саме зараз набули в Україні значного поширення. Настрої суспільства відбилися навіть у музиці — до десятки увійшли "Гей, пливе кача…" "Піккардійської Терції", "Воины света" гурту "Ляпис Трубецкой", пісня "Горіла шина, палала…" у народному виконанні та інші.

Що ж до розваг, то на першому місці серед кінопрем’єр у 2014-му — "Кохання у великому місті 3", серед серіалів — "Фізрук", а серед телешоу, як і минулого року, — проект "Холостяк". З-поміж спортивних подій українці найчастіше шукали Олімпіаду в Сочі, Чемпіонат світу з футболу і боксерський поєдинок Кличка з Пулєвим.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні