Художник, на якого завели справу за колорадського жука, просить притулку в Україні

— 12 грудня 2014, 14:44

"Усвідомлюючи повну відсутність сил і ресурсів для боротьби поодинці з цілою країною, <...> я був змушений емігрувати з Росії в Україну з метою отримання там політичного притулку, з можливим подальшим перспективним професійним зростанням в галузі як політичного так агітаційного мистецтва", - написав художник, що ховається під ніком Paperdaemon, якого цитує Інтерфакс.

Раніше повідомлялося, що стосовно пермяка ФСБ порушило кримінальну справу за ст. 280 КК РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, здійснені з використанням інформаційно-телекомунікаційних мереж, в тому числі в мережі інтернет).

Крім того, відомості про художника з Пермі, який став учасником виставки "Убий колорада" в Києві, після публікацій у ЗМІ вирішила перевірити місцева прокуратура.

Також покарання для художника вимагав депутат Держдуми РФ Олександр Хінштейн, який написав на своїй сторінці в соцмережі, що зв'язався з керівником Пермської крайової прокуратури Олександром Бєлих, щоб той взяв на контроль дану ситуацію.

Реклама:

Головне сьогодні