Найвідоміший у світі сушист пророкує важкі часи для суші, через брак інгредієнтів

— 15 грудня 2014, 14:15

89-річний шеф ресторану із трьома зірочками Мішлен, який і досі працює і вдень і вночі каже, що уже нині він не має можливості отримати ті інгредієнти, які він хоче. "У мене негативний погляд на майбутнє. Стає все важче знайти рибу пристойної якості", - цитує його The Independent.

Оно давно відомий у Японії, але отримав велике визнання у 2011-ому коли про нього було знято документальний фільм у США.

Незважаючи на численну кількість позитивних відгуків про Оно, він і досі намагається досягти досконалості. Його основна порада для кухарів суші "уміти терпіти". "Ви зможете освоїти техніку, після того, як буде освоєно терпіння", - каже він.

Фото independent.co.uk

Він має безліч нагород та регалій. При цьому, він працює у скромному ресторані у підвалі бізнес-центру на вході до станції метро Гінза. У клієнтів немає вибору - їм подається меню, вартістю 30 тис. єн (253 долари США), куди входить набір із 20-ти інгредієнтів, які різняться в залежності від отриманих вранці на відомому рибному ринку Цукідзі.

Видання також зазначає, що коли Барак Обама відвідав японський ресторан цього шефа, то ресторанний критик Масухіро Ямамото розповів, що це був чи не перший випадок, коли президент США з'їв подану страву одразу, як тільки її було подано.

Реклама:

Головне сьогодні