Львів'янку змусять демонтувати пластикове вікно, яке псує фасад

— 18 грудня 2014, 09:22

Про це під час апаратної наради з управлінцями ЛМР повідомив заступник начальника Галицької районної адміністрації Львова Андрій Зозуля, якого цитує Zaxid.net.

"Рішенням від 3 грудня 2014 року Галицький суд зобов’язавав мешканку квартири №5 за адресою вул. Руська, 10 повернути вигляд віконної рами, яку вона змінила на пластикову ще в 2012 році, до первинного вигляду. На даний час виконавча служба Галицького району вже займається цим питання", - повідомив Зозуля.

Він також розповів, що з мешканкою квартири №5 знайдено спільну мову і вона погодилась відновити первинний вигляд віконної рами.

"Наскільки мені відомо, під час одного із судових засідань у Галицькому суді мешканка погодилась з нашими умовами, і запевнила, що відновить автентичне вікно", - заявив Зозуля.

Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко розповіла, що міськрада мала можливість допомогти львів’янці відновити первинний вигляд віконної рами в той час, коли проводились реставраційні роботи фасаду на Руській у 2012 році. Сьогодні, на жаль, мешканка змушена буде виконувати рішення суду самотужки.

"Тоді на будинку були облаштовані риштування, відповідно, заміну рами можна було б провести швидше та якісніше. Але жодні наші вмовляння не діяли на власницю квартири. Як це робитиметься зараз, це мабуть питання до самої мешканки Руської", - повідомила Онищенко.

Вона також нагадала, що явище із самовільними замінами вікон в історичних спорудах міста є досить масовим. І сьогодні у судах Львова розглядаються десятки подібних позовів, скерованих управлінням охорони історичного середовища ЛМР.

Реклама:

Головне сьогодні