"Яндекс" на пошукові запити про протест 15 січня видає інформацію про ліс або гороскопи

— 23 грудня 2014, 12:29

Водночас одна з найтоповіших тем у Росії нині з’являється пізніше за результатами пошукового запиту, і переважно стосується блокуванням Росією сторінок, присвячених 15.1.15.

Результати аналогічного пошуку у Google видають десятки новин про організацію протесту і блокування інформації про неї.

У понеділок колишній технічний директор соціальної мережі "ВКонтакте" (ВК) Микола Дуров розповів про спроби Роскомнадзора заблокувати всі сторінки, групи і події у "ВКонтакте" із згадкою прізвища Олексія Навального.

"Добре поінформовані джерела повідомляють, що ВК отримало 53 листи від Роскомнадзора за останні п'ять годин - і це в недільний-то день!" - написав Дуров на своїй сторінці у "ВКонтакте".

Він зазначив, що в реєстрі мережевих адрес Роскомнадзора, в яких містяться заклики до масових заходів, немає посилань на "ВКонтакте", які просить заблокувати відомство.

ВІДЕО ДНЯ

"Це виглядає, як чиїсь особисті забаганки, або спроба залишити собі шлях для відступу, зробивши вигляд, що матеріали видалені з ініціативи керівництва ВК", - сказав Дуров.

Як відомо, 15 січня 2015 року у Москві планується акція на підтримку братів Навальних.

На цей день намічений вирок у справі "Ів-Роше", пише Эхо Москвы.

Раніше держобвинувач попросив засудити Олексія Навального до 10 років позбавлення волі, а його брата Олега - до 8.

У соціальних мережах і блогах після цього з'явилися повідомлення про плани людей вийти 15-го січня на Манежну площу, щоб, як там сказано, обговорити вирок.

Чи буде при цьому подаватися офіційна заявка про проведення масового заходу, поки невідомо.

Реклама:

Головне сьогодні