Дніпропетровського директора театру люстрували за сепаратизм та російський триколор?

— 21 січня 2015, 12:46

Після того, як посадовець відмовився писати заяву про відставку, вони вивели його на подвір’я, вкинули до сміттєвого баку і закидали яйцями. Інформацію про інцидент у театрі підтвердили в обласній міліції, повідомляє Радіо Свобода.

За даними з міліції, у вівторок до закладу "з метою люстрації директора" увійшла група з близько 60 осіб. За даними з міліції, конфлікт між ними та директором театру завершився поданням трьох заяв "про скоєння хуліганських дій" до міліції, зокрема від самого директора театру.

"Заяви зареєстровані. Проводиться перевірка", – заявили в міліції.

Водночас, за словами учасників інциденту, активістів Люстраційного комітету та Євромайдану, вони прийшли до театру, щоб перевірити інформацію, яка надійшла від співробітників закладу про те, що в їхньому швейному цеху виготовлялась атрибутика угруповань "ДНР" та "ЛНР", а також Російської Федерації.

За даними активістів, у кабінеті директора вони виявили російський триколор, це стало приводом для вимоги його відставки.

"Люди нам повідомили, що у театрі відбувається "антиукраїнський шабаш", не ставляться українські вистави, керівництво тисне на проукраїнськи налаштованих співробітників тощо. Ми прийшли до театру, щоб з’ясувати це у директора. Коли у нього в кабінеті я ставив йому запитання, один із наших активістів каже: "Дивіться, що я знайшов". І витягнув із якоїсь там шухлядки триколор. Коли ми там стояли, працівники підходили до нас і повідомляли, що нещодавно у швейному цеху шили такі триколори. Сьогодні ми подали заяву про це до міліції", – розповів координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко.

Водночас директор театру Олександр Шароваров усі звинувачення відкинув, заявивши, що не збирається йти з посади.

Він вважає, що прапор Російської Федерації до театру принесли самі активісти, щоб скомпрометувати його як керівника закладу.

Реклама:

Головне сьогодні