Замість паніки – допомога. Чим допомагати волонтерам (списки потреб)

Ескалація конфлікту на сході посіяла паніку серед багатьох українців.

Насправді це – одна з важливих елементів боротьби інформаційної боротьби проти нас, яку веде противник. Маніпулювати наляканими людьми значно легше, аніж тими, які знають що робити і як.

Аби "зберігати спокій", варто почати щось робити, долучитись до тих, хто активно допомагає бійцям на фронті, в тилу і забезпечує найнеобхіднішим тих, хто тікає від війни – жінок з дітьми пенсіонерів, інвалідів.

"Знаєте, у нас нема часу панікувати, ми навіть новини не встигаємо почитати" , - розказали нам волонтери у суботу. І ми подумали, що якщо кожен зробить маленький крок для того, аби зайняти свої руки і голову корисною справою для перемоги, досягнути її буде значно легше.

Допомога волонтерам потрібна найрізноманітніша – від перерахування коштів (це завжди актуально) до допомоги руками на складах і своїми вміннями-навичками. Хтось понад тиждень шукає дизайнера, хтось – креативщика, який зможе зробити соціальний ролик про волонтерську групу, хтось – айтішника, який може поділитись своїм вільним часом для збору безпілотника чи роботою з соцмережами.

Насправді допомога потрібна зараз майже усюди, але аби трохи спростити пошук точок прикладання власних зусиль, "Українська правда. Життя" вирішила публікувати інформацію про потреби різних волонтерських груп. Читайте, пишіть нам ([email protected]) і не будьте байдужими.

КИЇВ

Народний тил

Одне з найбільших і найпотужніших волонтерських об’єднань, яке допомагає усім бійцям на передовій. Має кілька відгалужень – Медицина Народного тилу, Колеса Народного тилу, Крила Народного тилу, тощо.

Допомогти можна фінансами, речами, ліками. Волонтери також шукають дизайнера, дізнатись про інші потреби можна сконтактувавши з активістами НТ.

Наразі список потреб такий:

Тактична медицина: гемостатики Celox, QuickClot, жгути CAT, бандажі Israeli Bandages. Ці речі рятують наших хлопців від крововтрат - найперша причина смертності! Час евакуації в наших умовах може бути більше доби (Присилайте: Julia Goncharova, Zhilyanskaya, 68, Kyiv, 01033, Ukraine)

Загальна медицина: Антибіотики (ципрофлоксацин, доксициклин, аугментин, азимед і т.д.), засоби для лікування захворювань ШКТ (смекта, омепразол, панкреатинин, фестал, активоване вугілля, атоскил, нифуроксазид), противірусні, жарознижуючі препарати – (комбігрип, фервекс, терафлю, колдрекс і тд), засоби від кашлю (амброксол, амбробене, бромгексин, ереспал) та нежитю (нафтизін, фармазолін і т.д.), краплі для очей в пластику, Хлоргексидин в пластику, Ібупрофен.

Гормони в ампулах (дексаметозон, адреналін, преднізолон), сильні знеболюючі препарати в ампулах та таблетках - кетанов, кеторол і тд, мультвітамини, засоби від захворювань сечостатевої системи (простамол, фурадонін, фуразолідон, трихопол), свічки та мазі від геморою, мазі зігріваючі, диклофенак в таблетках та гелях, перцовий пластир, бинти та серветки марлеві, бинти еластичні, пластирі катушечні на бумажній основі, засоби від вошей, глистів, протигрибкові мазі, хімічні грілки.

Колеса Народного Тилу

Потреби по машинам. Наразі черга на машини від підрозділів складає 15 джипів і 4 буси.

1. Джипи рамні, 4х4, дизель, механіка, 4-5 посадкових місця. Головне, щоб були на ходу, все інше доведуть до ладу "Колеса Народного тилу".

Пікапи, вимоги такі ж як і до джипів, можна двомісні.

Буси - типу VW Transporter, Fоrd Transit. Пасажирські та вантажопасажирські для медиків.

Машини можуть бути нерозмитнені і без документів.

Також волонтери приймуть у подарунок "Жигулі", "Ланоси" та інші непримітні легковики.

Крила Народного тилу

Потреби для безпілотників: камеры GoPro от 3, 3+,4; батареї: для Phantom 2, батареї 6c 16000м/а/ч, батареї 6c 22000 м/а/ч

Приносьте-привозьте на Жилянську 68 (в дворі зліва прапор України на сходах), з 10 до 21 там постійно хтось є.

Київський Військовий Госпіталь

У Київському центральному клінічному госпіталі волонтери також збирають ліки для зони АТО. Наразі список потреб такий:

Гемаксам (ампули), L-лізин (ампули), Актовегін по 2 мл і 5 мл (ампули), Нейроксон (ампули), Тіоцетам (ампули), Церебролізин 10.0 (ампули), Розчини (бажано в пластиці): Натрію Хлорид, Рефортан, Амінокапронова кислота, Реосорбілакт, Розчин Рінгера, Маннит, Сорбілакт, Трисоль, Стерофундін ISO, Венофундин, Гекодез, Гелафузін, Волюнтез.

Бинт гіпсовий (270х15, 270х20), марля, ШЕЛК (будь-які розміри), Одноразові покриття операційного поля, вбираючі пелюшки 90х60, рукавички (стерильні, нестерильні), системи ПК, ще Альбумін 10%.

Наталія Воронкова

ПриватБанк 5168 7420 1680 3284 Воронкова Наталія

Знайти їх можна у Центральному госпіталі (заїзди з Лабораторного провулку у самий тупик до шлагбауму, одразу з правого боку), або ж на Бульвар Верховної Ради 21Б (1 поверх, сріблясті двері). Режим работи с 10.00 до 19.00.

Центр допомоги переселенцям на Фролівській 9/11

Для наших читачів цей центр більш відомий як "Фабрика людяності". Список потреб тут постійно чималий і збільшується з потоком вимушених переселенів, які виїждають з зони бойових дій.

А ще тут завжди потрібна допомога руками (як чоловіків, так і жінок), адже принесені речі потрібно сортувати, відносити тощо.

Волонтер Леся Литвинова

Зараз на Фролівську можна приносити: каструлі, сковорідки, чайники, праски, тарілки глибокі; постільну білизну (дитячу та дорослу), подушки, ковдри, рушники; шампунь, мило, пральний порошок, зубна паста, дитячі присипки і креми; консерви, крупи, вермішель, цукор, чай, соняшникову олію, куряча грудка, імбир, лимони; пластикові стакани (0,5 і 0,2), ложки, серветки; ліки (протизастудні, противірусні, від тиску, про серця, від шлунка, ітаміни (безрецептурні група).

Верхній одяг, взуття по сезону, штани, спідниці, светри.

Армія SOS

Потужне волонтерське об’єднання, яке працює на передовій. Тут розробили планшети для артилеристів, збирають безпілотники, які ведуть зйомки на передовій тощо.

За даними волонтерів, зараз потрібні Р/станції УКХ діапазону, антени nagoya 771, біноклі, ліхтарі типу байлонг 2886, батарейки AA, AAA, далекоміри від 1000-1500 метрів, на передні пости потрібні тепловізори, а також форма.

Контакти волонтерів і детальніша інформація на сайті "Армії SOS".

ХАРКІВ

Станція Харків

Волонтери цієї організації взяли на себе турботу про вимушених переселенців, яких у Харкові лише за офіційною статистикою більше 130 тисяч.

У "Станції Харків" працює понад 100 волонтерів, з яких 24 – теж вимушені перселенці.

Крім гуманітарної допомоги волонтери забезпечили психологічну допомогу, пошук роботи та займаються поселенням тих, хто втратив домівки через бої на сході.

Волонтер "Станції Харків" Юля Піменова (вона ж Пчëлка Джул). Фото Тетяни Огаркової

Актуальні потреби (можна уточнювати - (066) 69-49-678):

Житло + робота (якщо ви можете поселити/працевлаштувати одну людину, або прихистити родину безкоштовно, або здаєте квартиру, повідомте волонтерам на сторінці у Facebook.

Розкладачки, дитячі ліжечка, коляски, постільна білизна, рушники (можна б/у, але чисті), матраци, подушки, ковдри, посуд, підгузники (дитячі №3, 4, 5 і дорослі), дитячі іграшки (ляльки, машинки, конструктори, развивашки і т.д.) і книги; дитяча нижня білизна (нова), носочки, колготи.

Help Army і допомога медикаментами на передову

"Великий хірург Пирогов назвав війну епідемією травматології, тому нам потрібно забезпечити стандартний набір у всіх лікарнях для надання першої медичної допомоги", - розповідає відомий харківський волонтер Вікторія Мілютіна. Потім знадобляться додаткові препарати. Але наразі за словами волонтера, стандартний набір простий: розчини у великій кількоіст (фізрозчин, розчин Рінгера, Рефортан).

Запас крові у лікарнях Харкова є, тому бігти здавати її не потрібно. У лікарнях у зоні АТО кров також є.

Віктория Мілютина

Потрібно те, чим ці рідини вводити – крапельниці, шприци, системи для переливання крові. Завжди потрібні антибіотики – Цефтріаксон, а також знеболюючі (Кетанов, Аналгін, Дексалгін), перев’язочні матеріали, бинти (бажано цупкіші і більші), вата, гіпсові бинти, шовний матеріал різний, одноразові пеленки (60 на 90).

Допомога може знадобитись і на складах Help Army і у волонтерському пункті, який при військовму госпіталі (там теж збирають медикаменти для передової) – детальнішу інформацію дивіться на сайті волонтерського об’єднання.

Допомога волонтерам, які займаються евакуацією з поля бою у найближчу лікарню - Благодійний фонд "АСАП ЕМС Хоттабич".

Допомога потрібна фінансами (для заправки автомобілів бензином, ремонту тощо).

Детальніше про роботу цієї групи, а також номери карток для допомоги - www.hottabych.org.ua

Громадська ініціатива "КримSOS"

Зараз "КримSOS" працює у Києві, Львові та Херсоні за напрямками: безкоштовні юридичні консультації; гуманітарна допомога; освітні проекти для переселенців; медіаресурс про події, що стосуються окупації Криму.

З детальним звітом по нашій діяльності ви можете ознайомитися на сайті:www.krymsos.com

На сьогодні, тільки зареєстрованих переселенців у Києві та області нараховується більше 100 тис. осіб, за даними Агентства ООН у справах біженців.

Базові потреби, що виникають у переселенців, перераховані в списку нижче.

Памперси дитячі одноразові (розміри 3-5), Дитяче харчування (сухі суміші та каші), Ліки (вітаміни для дітей, заспокійливі, протизастудні, знеболюючі), Побутова хімія (пральні порошки, миючі засоби), Засоби особистої гігієни, Теплі шкарпетки та колготки для дітей, Теплий одяг для дітей та дорослих, Тепле взуття для дітей та дорослих, Постільна білизна, Подушки, Посуд (кастрюлі, сковорідки, тарілки тощо), Канцтовари для дітей (альбоми для малювання, зошити, ручки, олівці, фарби тощо).

Реклама:

Головне сьогодні