Історія контрацепції: коктейль із ртуті від китаянок та крокодилячий гній від єгиптянок

— 27 січня 2015, 15:27

Утім чоловіки та жінки старалися використовувати різноманітні протизаплідні засоби, хоча і з різними результатами, пише The Independent.

Наприклад у стародавньому Китаї, популярним засобом контрацепції був питний коктейль зі свинцю та ртуті.

А у стародавньому Єгипті використовували пасту, зроблену з меду, карбонату натрію (не харчова сода) та крокодилового гною.

Проте не всі "античні" засоби контрацепції були засновані на забобонах. Так, прототип шийкового ковпачка використовувався уже з 18-го століття.

Протягом більшої частини 19-го та початку 20-го століття жінкам США було важко отримати ефективні методи контрацепції. Через закони по боротьбі із непристойністю, лікарям заборонялося поширювати інформацію про контроль народжуваності.

Тому, аби компенсувати відсутність офіційних методів, використовувалися товари з домашнього ужитку, наприклад чистячі засоби та Кока-кола, які, як вважалося, вбивають сперматозоїди.

Пізніше в США, уже в 1960-ому році, з'явився справжній контроль за народжуваністю, коли були схвалені перші оральні контрацептиви для жінок. Сьогодні 99% жінок дітородного віку кажуть, що вони використовують один із способів контролю за народжуваністю.

Тим не менше, загальний доступ до систем контролю народжуваності і досі не доступний для всього світу. Близько 220 мільйонів жінок із країн, що розвиваються кажуть, що хочуть контролювати цей процес, але не мають до нього доступу.

Реклама:

Головне сьогодні