В столиці планують відкрити міжнародну урбаністичну школу

— 11 лютого 2015, 16:13

За словами Віктора Зотова, ініціатора школи CANactions, саме поняття урбаністичної освіти містить в собі багато злободенних проблем: одні з них пов’язані з урбаністикою в пострадянському суспільстві, а інші – з вітчизняними проблемами освіти.

"Школа носитиме назву міжнародної, це означає, що ми в першу чергу орієнтуватимемось на вивчення найкращого закордонного досвіду. Українці дуже часто повторюють одні й ті самі помилки, наступають на ті й самі граблі, тому, нам здається, оптимальний варіант – одразу переймати найкращий світовий досвід напряму, а не йти наосліп", - розповідає він "Платформі".

Команда мріє, що разом із міжнародним архітектурним фестивалем CANactions, який в 2015 році відбудеться вже увосьме та щотижневим лекторієм, нова урбаністична школа, по суті, стане частиною великої цілорічної освітньої програми.

Якщо їхні плани справдяться, в рамках цієї програми планують проводити безліч освітніх подій різноманітних форматів: лекції, кінопокази, воркшопи, конференції та майстер-класи.

Крім того, в довгострокових перспективах команди започаткувати урбаністичну студію, в межах якої студенти будуть працювати над проектуванням та втіленням реального проекту.

Реклама:

Головне сьогодні