Форум стартапів "Покоління Z": як запалити таланти ®

— 15 лютого 2021, 16:08

Чому покоління Z потребує особливої уваги і як "засвітити" справжні таланти дітей, які думають зовсім по-іншому? На це питання дасть відповідь Форум стартапів покоління Z, який відбудеться у Києві наприкінці квітня. Його організатор - школа креативного підприємництва YOUTH FLOW ACADEMY.

Ірина Мельниченко – керуючий партнер школи креативного підприємництва YOUTH FLOW ACADEMY, ініціатор Форуму стартапів "Покоління Z"

Керуючий партнер школи Ірина Мельниченко вважає, що сучасна молодь здатна значно швидше опановувати знання, зокрема, й у бізнесі.

Це доведуть на практиці під час 2-місячного Молодіжного бізнес-інкубатору, який пройде до початку Форуму і допоможе учасникам освоїти ключові бізнес-знання, необхідні для запуску стартапу.

"Буде дві групи – заняття офф-лайн і окремо група он-лайн для тих, хто живе в регіонах. У кожного студента буде ментор, який допомагатиме під час створення проектів. Наш інкубатор - соціальний. Навчання - повністю безкоштовне. Ми хочемо зібрати учасників з усієї України - "зірочок" які мають жагу створювати нове", - розповіла Ірина Мельниченко.

Інкубатор триватиме з 28 лютого по 24 квітня. Подати заявку можуть юнаки і дівчата віком від 13 до 20 років на створеному сайті Форуму. Головна умова відбору - наявність бізнес-ідеї, яку її автор готовий довести до реалізації. Тренінги проходитимуть щонеділі.

Відтак, жодних накладок з розкладами у школах чи деінде. Особливістю є те, що усі учасники після Форуму матимуть на руках готовий бізнес-проект, який зможуть просувати самостійно. Автори найкращих ідей (1 і 2 місця) отримають фінансову мотивацію в якості першої інвестиції в їхній старт-ап.

"Форум - це майданчик, де можна максимально швидко отримати знання й навички - і використати їх вже зараз. Ми бачимо, що молодь цінує таку можливість - не втрачати п’ять років в теоретичних залах університетів, а коротко цілеспрямовано вивчити тему, освоїти підприємництво і реалізовувати свої проекти та ідеї", - пояснила пані Ірина.

За її словами, школі вже 5 років. Серцевина ідеї школи креативного підприємництва - створення затребуваних кадрів. Ментори розуміють потреби ринку і працедавців, а відтак вчать навичкам, які будуть в ціні.

У школі вважають, що знання - це не підручники й оцінки. У YOUTH FLOW ACADEMY акцентують на засвоєнні матеріалу. Тож постійно перевіряють - чи розуміє дитина матеріал, чи реалізує його практично?

"Методологія побудована на практиці: рольових іграх та бізнес-кейсах. Під час бізнес-курсів дитина входить в образ по конкретній тематиці і так засвоює матеріал.

В житті, коли складеться аналогічна ситуація - їй буде легше. Ми розуміємо хід мислення молоді, через які інструменти їм "заходить" інформація, як вони приймають рішення…", - підсумувала Ірина Мельниченко.

Під час Форуму свої ідеї стартапери презентуватимуть перед провідними українськими експертами з різних сфер, успішними підприємцями, керівниками компаній і потенційними інвесторами.

Відтак, не лише у переможців буде можливість зацікавити своїм проектом реальний бізнес.

Головне сьогодні