Весна близько: побутові хитрощі, що стануть у пригоді під час останніх морозів

— 5 лютого 2015, 11:30

Добірку зимових лайфхаків складено за матеріалами сайтів Buzzfeed,The Huffington Post та Lifehack.

Більше фізичних вправ та менше алкоголю. Фізична активність прискорює метаболізм, від чого тіло інтенсивніше виробляє тепло. Спорт не лише зігріває м'язи, а й сприяє утворенню серотоніну в мозку, покращуючи настрій.

А от грітися алкоголем зовсім не варто. Так, склянка міцного напою ненадовго дає відчуття тепла, але це відбувається через притік крові до поверхні шкіри. Судини розширюються, і холоду стає простіше пробратися до тіла.

Прохолодний душ. Звучить страшно, але, коли вам холодно, краще залізти під прохолодний душ, аніж під гарячий. Гаряча вода, знов-таки, стимулює притік крові до поверхні шкіри, а холодна "відганяє" її до життєво важливих органів. Оптимальним є чергування холодного та гарячого душу. Той, хто не витримує таких тортур, може стати під гарячий душ і поволі робити температуру прохолоднішою.

Вівсянка та обійми. Складні вуглеводи – пшениця, коричневий рис, овес, ячмінь, пшоно – у раціоні даватимуть енергію й допомагатимуть не мерзнути. Крім цього вони є джерелом вітаміну В, магнію та інших поживних речовин, що впливають на роботу надниркових залоз. Ті, в свою чергу, допомагають регулювати температуру тіла.

Обійми та контакт шкіра-до-шкіри під теплою ковдрою поможуть зігрітися швидше, ніж флісовий светр. Також можна пригорнути кота або песика.

Сонячне проміння. Лишайте фіранки відкритими протягом дня, надто коли ваші вікна дивляться на південь. Сонечко прогріє квартиру. Автівку теж варто постаратися припаркувати так, щоби впродовж більшої частини дня на неї світило сонце й допомогло розтопити сніг та лід.

Шкарпетки, крем для гоління та наповнювач для котячого туалету. Виявляється, усі ці речі будуть дуже корисні будь-якому автомобілісту в зимовий період.

Шкарпетки можна на ніч надягти на підняті двірники авта, тоді вони не вкриються льодом. Крем для гоління треба нанести на скло зсередини, а потім дочиста витерти. Тоді вікно не запріватиме. Також слід переконатися, що в машині на ніч не лишається відкритої пляшки з водою тощо. Надлишок вологи допоможе ліквідувати знов-таки шкарпетка з наповнювачем для котячого туалету. Її треба просто лишити в салоні.

Соломинка, дезінфікуючий засіб для рук та кулінарний спрей. Якщо замерз замок, можна подмухати в нього через соломинку, або ж пшикнути дезінфікуючим засобом для рук, який містить спирт. Іще можна нагріти ключа за допомогою запальнички. Гуму по краю дверцят авта можна обробити від замерзання кулінарним спреєм, прибравши надлишок олії паперовим рушником.

На бокові дзеркала на ніч можна надягати пластикові пакети для заморожених продуктів. Щоби не замерзало лобове скло, на ніч його можна обробити оцтом. До слова, видання попереджає: ніколи не намагайтеся "розморозити" скло за допомогою окропу! Воно може тріснути.

Реклама:

Головне сьогодні