Діти війни: відео, яке важко дивитися. Відео

— 10 березня 2015, 14:54

В Україні, в 21-ому столітті з'явилися діти війни, йдется у сюжеті "5 каналу".

Багатодітна родина, яка мешкала у Вуглегірську, втратила свого найменшого братика та тата, який закрив його своїм тілом. Наприкінці січня їхній будинок потрапив під обстріл.

Своє рішення сидіти під обстрілами разом із дітьми, батьки виправдовували у різні способи. "Мій чоловік казав, не варто їхати. Тут робота. Розумієте, усі тримаються за дім", - каже багатодітна мама, яка втратила дитину і чоловіка Олена Новосєльцева.

Для мами чотирьох прийомних дітей "дзвіночком" тікати став побачений нею озброєний бойовик біля будинку. Ще минулого року у червні, вона зрозуміла, що не хоче аби діти бачили війну. Тому з Макіївки родина перебралася до Дніпропетровська.

Жінка каже, що дитина ніколи не зможе викреслити із пам'яті війну. "Вона не зможе забути, навіть якщо захоче", - каже вона.

За словами 9-класника Едуарда, якому вдалося вирватися з окупованої території, він не бачить нічого хорошого у ДНР та ЛНР. Хлопець розповідає, що вдома лишилася мама і молодші брати та сестри. Мовляв, родина має куди їхати, є родичі у Сумській області, але мама не хоче.

За словами Руслана Ковбаси, директора департаменту з усиновлення Мінсоцполітики, переговори про те, аби створити коридори і вивезти дітей, які залишаються на території бойових дій, наразі безуспішні.

Сироти, яких вивезли, мають іншу проблему - вони лишилися без документів.

Тим часом на окупованих територіях з'являються нові сироти, які існують дефакто.

Реклама:

Головне сьогодні