Тест

Facebook заборонив публікувати жіночі груди та словесно описувати статевий акт

Як повідомляє Financial Times, яку цитує Інтерфакс, зміни представлені у вигляді розширеної версії "Норм спільноти", яка поки не з'явилася в російській версії.

На додачу до вже заборонених матеріалів, які прибираються модераторами по запитах користувачів (порнографія, пости на підтримку терористичних груп), до "чорного списку" внесені зображення жіночих грудей (компанія уточнює, що до таких не належать фотографії грудного годування і зображення на підтримку жінок, які перенесли мастектомію), словесні описи статевого акту, оброблені в фоторедакторі фотографії, спрямовані на приниження людини, а також відео з актами фізичного насильства.

Фільтрацією контенту в Facebook займаються сотні співробітників по всьому світу, при цьому вони реагують виключно на повідомлення користувачів про неналежні матеріали. Компанія послідовно відмовляється використовувати для цих цілей програми автоматизованого сканування.

Також у понеділок компанія розкрила інформацію про запити спецслужб різних країн світу про розголошення даних користувачів. Як показує звіт, у другій половині 2014 багато західних країн надіслали менше запитів, ніж у попередні шість місяців. Наприклад, з США направили 14274 запити, трохи менше, ніж у попередньому півріччі, - і Facebook задовольнив 79% з них.

Разом з тим, зростання кількості запитів з боку відомств таких країн, як Росія, Індія і Туреччина, призвів до збільшення загального показника в липні-грудні 2014 року до 35 051 з 34 946 в січні-червні.