Microsoft відмовиться від Internet Explorer у новій версії

— 18 березня 2015, 11:01

Як пише газета Financial Times, яку цитує Інтерфакс, у компанії підтвердили, що в наступній версії Windows, яка вийде на ринок пізніше цього року, буде використовуватися новий браузер Project Spartan. Microsoft представила його в січні 2015 року, визнавши, що IE, розроблений в 90-і роки, так і не став популярним у користувачів.

"Цей продукт був проблемним протягом довгого часу, - зазначає Ден Брюстер з рекламного агентства Wolff Olins. - Користувачі не любили його і змушені були користуватися Internet Explorer або тому, що браузер був включений в Windows, або тому, що цього вимагав роботодавець".

Microsoft розраховує, що новий браузер буде більше пристосований для взаємодії різних цифрових пристроїв - це частина нової стратегії компанії, яка передбачає скорочення її залежності від ринку ПК.

За оцінками дослідницької компанії IDC, продажі ПК в цьому році скоротяться на 4,9% порівняно з 2014 роком.

Microsoft повідомила, що планує випустити ОС Windows 10 в 190 країнах світу влітку цього року, передає Bloomberg.

У повідомленні, поширеному компанією в рамках конференції в Шеньчжені, зазначається, що Windows 10 вийде на 111 мовах. Нове ПЗ буде включати ряд спеціальних налаштувань для китайського ринку, відзначають в Microsoft.

Реклама:

Головне сьогодні