Дніпропетровські волонтери ініціювали створення реабілітаційного центру для бійців АТО. Відео

— 23 березня 2015, 10:28

Її організували активісти, які на волонтерських засадах створюють заклад у занедбаній будівлі поблизу села, пише Радіо Свобода.

За словами місцевих жителів, колись це була територія табору відпочинку, пізніше – робітничий гуртожиток, останнім часом будівля не використовувалась.

Заклад наразі розрахований на 40 місць. Як розповідають волонтери, вже за місяць вони планують розпочати тут курс психологічної реабілітації для першої партії демобілізованих бійців, які повернуться із зони АТО.

Як зазначив один із ініціаторів проекту, дніпропетровський правозахисник Дмитро Рева, тут бійці отримають комплексну програму відновлення та реабілітації: на безоплатній основі з ними працюватимуть психологи та психотерапевти, а також соціальні працівники, юристи.

"Це соцільно-психологічна допомога. Бійці, з одного боку, отримають можливість трохи оговтатись, адаптуватись і відновитись, з іншого боку, ми як юристи, як соціальні працівники будемо вирішувати їхні побутові проблеми. На даний момент цей проект повністю на волонтерських засадах", – сказав Дмитро Рева.

Участь у першій толоці на базі реабілітаційного центру взяли небайдужі жителі Дніпропетровська та області, їх благословили священики УПЦ Київського патріархату.

Реклама:

Головне сьогодні