У Криму закриють дитячий протитуберкульозний санаторій, бо не виділили кошти

— 23 березня 2015, 12:56

Заклад припинить свою роботу уже 30-го червня.

Як повідомляє "Крим Медіа", відповідний наказ надійшов з "міністерства охорони здоров'я" Криму. У червні минулого року санепідемстанція закрила санаторій "Керч" через відсутність ізоляторів. У кримському "мінохоронздоров'я" повідомили, що на облаштування та ремонт приміщень потрібно 379 тис. рублів, але грошей так і не виділили. Восени з санаторію почали масово звільнятися співробітники.

"Будівля стара, вже не підлягає ремонту. Дві палати на 25 осіб, немає душових кабінок, немає ізоляторних боксів на випадок інфекції. Сюди ніхто не хоче їхати. Кошти на ремонт не виділяються. Тут будувати потрібно заново", - поскаржилися в приймальні.

На сьогоднішній день в санаторії працюють 22 людини, більшість з них - пенсіонери. У приймальні зазначили, що рішення "мінохорони здоров'я" не було несподіванкою і керівник здравниці вже підшукав роботу багатьом співробітникам: "Всі, хто хотів піти - пішли".

Що буде з будівлею санаторію після закриття, в установі не знають.

За даними ЗМІ, раніше співробітники здравниці направили лист президентові РФ Володимиру Путіну, який відповів, що "мінохоронздоров'я" Криму повинен відзвітувати про стан санаторію до 6 березня. Також медпрацівники написали лист главі Чечні Рамзану Кадирову, в якому просили допомоги і запрошували чеченських дітей на оздоровлення. Кадиров на лист не відповів.

Дитячий протитуберкульозний санаторій "Керч" щорічно приймав понад 500 дітей з різних регіонів Криму, переважно з малозабезпечених, неповних, багатодітних сімей. З осені по весну тут знаходилися на лікуванні діти у віці від 3 до 7 років, влітку проходили оздоровчі зміни для школярів молодших класів.

Реклама:

Головне сьогодні