Тест

Друге життя чайного пакетика: 14 способів використання з користю

За допомогою такого використаного пакетика можна освіжити подих, полегшити біль від опіку, змусити волосся блищати, а холодильник – приємно пахнути.

15 неочікуваних способів застосування чайного пакетика зібрало видання The Daily Mail.

Щоби залізне кухонне начиння не іржавіло, протріть його вологим пакетиком чорного чаю. Танін у його складі захистить поверхню від окислення.

Щоби в холодильнику приємно пахло, покладіть у відкритий контейнер кілька пакетиків. Вони "всмокчуть" усі неприємні запахи.

Щоби паста чи страва з крупи були ароматнішими, перш ніж засипати їх до окропу, опустіть туди на хвильку чайного пакетика. Видання радить поекспериментувати з різними сортами чаю, спробувати жасминовий та цинамоновий.

Щоби відмити жирний посуд, поскладайте його до раковини, залийте теплою водою та вкиньте 2-3 пакетика. Тоді вам не доведеться завзято його шкребти.

Щоби відмити скло чи дзеркало, заваріть із використаних пакетиків слабенький чай, розпиліть його на поверхню. Протріть ганчіркою, що не лишає по собі ворсу.

Щоби очистити дерев'яні меблі та підлогу, заваріть із кількох використаних пакетиках неміцний чай. Коли вихолоне, змочіть ньому ганчірку й протріть дерев'яні поверхні. Рідина прибере навіть застарілий бруд, але не зашкодить деревині.

Щоби збагатити компост, висипте до нього вміст використаного чайного пакетика, або ж просто розкидайте чай навколо рослин у вашому садку.

Щоби м'ясо вийшло ніжним, на кілька годин замаринуйте його в неміцному чаї, змішавши його з водою чи вином. Це також додасть курці чи баранині вишуканого аромату.

Щоби зняти біль від несильного опіку або свербіж від укусу комахи, якомога швидше прикладіть до цього місця вологий чайний пакетик. Він охолодить шкіру, а танін поможе полікувати.

Щоби зняти втому з очей та позбутися темних кіл, на 15 хвилин зробіть компрес із пакетиків.

Щоби волосся блищало, після миття його добре сполоснути прохолодним чаєм – аби лише він був без молока та цукру. Він додасть блиску та об’єму, а ще кажуть, що кофеїн сприяє росту волосся.

Щоби пом’якшити шкіру на стопах ніг та позбутися неприємного запаху, зробіть собі теплу ванночку з чайовими пакетиками. Вона розм’якшить мозолі та буде поживна для шкіри.

Щоби освіжити подих, прополощіть рота неміцним чаєм, завареним із уже використаного пакетика. Дуже добре працює м’ятний чай.

Щоби почистити килими, розсипте по них вміст пакетика й лишіть на 15 хвилин. За цей час листя чаю абсорбує неприємні запахи та додасть тканині свіжого аромату. Потім пропилососьте килим.