Черкаський підприємець запустив виробництво сухих наборів для приготування борщу. Відео

27
1 квітня 2015

Таке масштабне виробництво запустив черкаський підприємець Андрій Бортник, повідомляє Громадське.

Щодня на підприємстві переробляють близько 1,5 тонни овочів, із яких можна приготувати 7 тисяч порцій борщу для бійців. Аби відкрити таке виробництво, Андрій витратив більше 100 тисяч доларів – річний прибуток своєї фірми.

Він переобладнав кілька приміщень на своєму підприємстві під цехи з очистки, сушки та пакування продукції та придбав потрібне обладнання.

"Будь-який бізнес зараз має бути соціально відповідальним, має зробити все, щоб війна закінчилася швидше. Користі на війні від мене буде небагато, тому що в армії я не служив. А поки мене навчиш, щоб із мене був толк… Тут я себе відчуваю набагато потрібнішим", – каже Андрій Бортник.

Кожного дня на підприємстві працює до півсотні волонтерів. Студентка-третьокурсниця Інна – одна з них. Її тато зараз воює на сході, тому вона разом із одногрупницями після занять поспішає сюди, аби хоч чимось допомогти. Сподівається, що хоч якась порція потрапить до її тата та його товаришів.