Тест

Черкаський підприємець запустив виробництво сухих наборів для приготування борщу. Відео

Таке масштабне виробництво запустив черкаський підприємець Андрій Бортник, повідомляє Громадське.

Щодня на підприємстві переробляють близько 1,5 тонни овочів, із яких можна приготувати 7 тисяч порцій борщу для бійців. Аби відкрити таке виробництво, Андрій витратив більше 100 тисяч доларів – річний прибуток своєї фірми.

Він переобладнав кілька приміщень на своєму підприємстві під цехи з очистки, сушки та пакування продукції та придбав потрібне обладнання.

"Будь-який бізнес зараз має бути соціально відповідальним, має зробити все, щоб війна закінчилася швидше. Користі на війні від мене буде небагато, тому що в армії я не служив. А поки мене навчиш, щоб із мене був толк… Тут я себе відчуваю набагато потрібнішим", – каже Андрій Бортник.

Кожного дня на підприємстві працює до півсотні волонтерів. Студентка-третьокурсниця Інна – одна з них. Її тато зараз воює на сході, тому вона разом із одногрупницями після занять поспішає сюди, аби хоч чимось допомогти. Сподівається, що хоч якась порція потрапить до її тата та його товаришів.