Щоби мама не прочитала: молодь покидає соцмережі, де зареєстровані батьки

— 15 квітня 2015, 14:59

За результатами опитування, третина молодих інтернет-користувачів видаляють свої акаунти, коли до соцмережі приєднується тато чи мама.

Молодь воліє уникати інтернет-взаємин із власними батьками, пише The Telegraph.

За даними The Halifax Digital Home Index, 32% респондентів 16-34 років повідомили, що з цієї причини видалилися з Facebook. 33% зізналися, що блокували когось зі своїх родичів.

Кожен десятий молодий інтернет-користувач перейшов до соцмереж, де його дії та коментарі не можуть побачити члени його родини.

На думку експертів, відмова молоді від популярних соцмереж пов’язана з тим, що дедалі більше представників старшого покоління користується смартфонами та планшетами.[L]

Якщо в 2012-му смартфон був лише в 9% британців, старших за 55 років, то нині такий гаджет є вже в 52%. Для порівняння, серед молоді ця цифра становить 85%. Планшети мають 49% літніх британців.

59% людей похилого віку в Британії мають акаунт у Facebook, 32% користуються Skype, а 17% мають WhatsApp на своєму телефоні.

Опитування виявило ще кілька цікавих фактів. Так чверть молодих власників смартфонів зізналися, що дзвонять членам своєї родини, перебуваючи з ними разом удома. Серед представників старшого покоління так роблять лише 5%.

Реклама:

Головне сьогодні