11 виступів TED, що допомагають знайти вихід із глухого кута

— 2 квітня 2015, 16:41

Добірку промов, що допомагають відшукати шлях із глухого кута, зібрано на сайті TED.

Спробуйте щось нове впродовж 30 днів

Чиє щось таке, що ви завжди збиралися здійснити, хотіли, але просто якось… до цього не доходило? Інженер Google Метт Каттс радить: присвятіть цій справі 30 днів. Його промова про те, як ставити перед собою цілі та як досягати їх.

Ваш невловимий творчий геній

Американська письменниця Елізабет Гілберт, авторка "Їж, молися, люби" говорить про те, як відкрити генія, котрий є в кожному з нас.

Змирися з тремтінням

Коли Філ Хансен навчався в художній школі, у нього розвинулося неконтрольоване тремтіння руки. Воно заважало йому малювати в його улюбленій манері. Хансен був пригнічений та, здавалося, втратив мету в житті. Аж поки невролог дав йому пораду: прийняти своє тремтіння та вийти за його рамки.

Здолай свій страх, навчайся будь-чого

На думку підприємця та гуру продуктивності Тіма Ферріса, просте питання самому собі: "Що, найгірше, може статися?" – це все, що потрібно для того, щоби насмілитися навчитися будь-чого.

Чому вам не вдасться блискуча кар’єра

Професор економіки Університету Ватерлоо Ларрі Сміт кидає виклик усім абсурдним виправданням, які люди вигадують замість того, щоби йти за своїм покликанням.

Що створює нам хороші відчуття від роботи?

Професор психології та поведінкової економіки Ден Аріелі говорить про те, що є нашою справжньою мотивацією в роботі. Всупереч уявленням багатьох людей, це зовсім не гроші.

Чому ми всі маємо вміти надавати собі першу емоційну допомогу

Психолог Гай Вінч говорить про необхідність "емоційної гігієни" – піклування про власні емоції та розум, так само, як ви піклуємося про своє тіло.

Життя без меж

Емі Пьорді у віці 19 років втратила обидві ноги нижче коліна. Пара-сноубордистка та блискуча учасниця танцювального шоу говорить про те, як черпати натхнення у перепонах, які чинить життя.

Будь митцем, просто зараз!

Хто сказав, що коли-небудь нам треба перестати гратися і творити? Корейський письменник Йонг-ха Кім закликає вивільнити ту внутрішню дитину, котра є в кожному з нас, митця, який хоче гратися завжди.

Приймайте майже перемогу

Історик Сара Льюїс пропонує подумати про роль мало не поразки та майже перемоги в нашому житті. Може, саме майже перемоги штовхають нас уперед до успіху?

Як зробити альтруїзм своїм провідником

Буддистський монах, письменник та фотограф Матьє Рікар каже, що альтруїзм, бажання щастя іншим людям, є призмою, через яку ми маємо дивитися, коли приймаємо рішення.

Відео з сайту TED

Реклама:

Головне сьогодні