Тест

Дипломи "вишів" з окупованих територій недійсні і їх не визнає жодна країна світу - Міносвіти

Про це заявив в ефірі програми "Донбас. Реалії" на Радіо Свобода заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Микола Фоменко.

"Нам уже стали надсилати дипломи, які там видають. Цим вони, мабуть, хотіли показати, що вищі навчальні заклади працюють. Утім, це не дипломи, а якісь нотатки слідчого. Зрозуміло, що такі дипломи ні в Україні, ні в Європі не визнаватимуться", – наголосив чиновник.

За його словами, щоб отримати диплом державного зразка, студент мусить перевестися до вишу, розташованого на материковій частині України.

За даними Міністерства освіти і науки, на сьогодні з територій сходу України, підконтрольних угрупованням "ДНР" і "ЛНР", виїхало щонайменше 60% студентів. Дотепер переведення до вишів на звільнених територіях триває.

Студенти, які потребують консультацій з цього приводу, можуть телефонувати на консультативну лінію міністерства за номером 096-444-30-86.

Раніше кілька російських вишів спростували заяви представників угруповання "ДНР" про отримання студентами окупованих територій дипломів російського зразка. Зокрема, заперечили видачу своїх дипломів на Донбасі Південний Федеральний університет та Перший Московський медичний державний університет.