На Трухановому острові влаштують 6-місячний спортивний фестиваль

— 30 квітня 2015, 11:12

Про це йдеться у відповідномурозпорядженні КМДА.

Організаторами фестивалю є громадська спілка "Труханів острів" та "Благодійний фонд "Дніпровський".

Захід має на меті популяризувати звичаї, традиції та обряди українського народу, організувати змістовне дозвілля киян та гостей міста.

Усі бажаючі матимуть змогу безкоштовно ознайомитись з творчими колективами міста на відкритих майданчиках на Трухановому острові.

Координацію питань, пов’язаних із проведенням фестивалю, здійснюватиме Дніпровська районна адміністрація.

Як розповіла "Українській правді. Київ" член правління громадської спілки "Труханів острів" Катерина Каленська, на острові проходитимуть змагання з веслування на човнах, з велоспорту, зокрема, крос-кантрі, велотріал, проходитимуть майстер-класи з різних видів спотру (роликового, велоспорту тощо).

"Ми планували запустити фестиваль до Дня Києва. Тому до 1 травня не встигаємо запустити всі майданчики. Зараз усі охочі можуть відвідати парк, покататись на велосипедах, відвідати козацьке містечко чи переглянути захоплююче тренування з велотріалу", - розповіла Каленська.

Вона додала, що згодом запрацює мотузковий парк (до Дня Києва), а для малюків відкриється "Казкове містечко".

"5 травня відбудеться урочиста зустріч з ветеранами Труханового острова. Це буде дуже цікаво. 16 травня компанія Sky Park організовує великі пригодницькі перегони: дистанції бігу, ролики, каяк, плавання, орієнтування Розвиватимемо вейкборд. Також проходитимуть показові виступи з мотофристайлу. Влаштовуватимемо цікаві заходи на державні свята та Івана Купала", - розповіла Каленська.

Крім того, на Трухановому острові планують облаштувати зону відпочинку для людей з інвалідністю.

"Поки, на жаль, це рішення гальмується. Розпорядження КМДА досі немає, хоч ми вже давно з цього приводу звертались. Сподіваюсь, цього року вдасться це зробити", - підсумувала Каленська.

Українська правда. Київ

Реклама:

Головне сьогодні