Квіт: за нові підручники проголосувало вчителі з 2/3 від усієї кількості шкіл

— 30 квітня 2015, 14:15

Тільки на її підставі будуть відібрані підручники-переможці.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр освіти і науки Сергій Квіт, коментуючи статтю Іванни Коберник про конкурс підручників.

"По-друге, на сьогоднішній день проголосували вчителі з 2/3 від усієї кількості шкіл. Оголошення про конкурс неодноразово оприлюднювалися на сайті Міністерства, а також поширювалися через обласні управління освіти та через прессу", - додав Сергій Квіт.

"Підозрюю, що хтось з учителів міг досі не чути про конкурс, хоч це сумнівно. Когось це питання може просто не цікавити. По-третє, зважаючи на чергову хвилю сумнівів (не інакше, як з приводу інших сумнівів), МОН продовжує конкурс до 10 травня", - написав Квіт.

Як відомо, у середу журналіст і активіст Іванна Коберник у статті на УП.Життя оприлюднила відповіді Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (ІІТЗО) на запити стосовно проведення проведення конкурсу підручників.

У них зазначалось, що Інформація про вибір вчителями підручника не буде передаватись видавництвам, а саме голосування за оригінал-макет підручника є рейтинговим голосуванням, а не держзамовленням.

Як випливає з роз’яснень цього інституту МОН, "результати відбору електронних версій оригінал-макетів підручників з кожного навчального предмета, передані загальноосвітніми навчальними закладами,є орієнтовними для друкуванні їх за кошти державного бюджету"(орфографія листа ІІТЗО збережена – авт.).

"Інформація про результати відбору електронних версій оригінал-макетів підручників, передані кожним загальноосвітнім навчальним закладом, передаватися видавництвам не буде", - йдеться у роз’ясненні.

Той таки інститут в іншому листі роз’яснював, що вибір вчителів вподобаних підручників на сайті електронного репозитарію "…є рейтинговим голосуванням, а не держзамовленням".

1-го травня завершується "Конкурс підручників для 4 і 7 класів".

Конкурс був оголошений як такий, за результатами якого підручники обиратимуть самі вчителі, замовлятимуть через інтернет на сайті електронного репозитарію ua.lokando.com і отримають саме ті книжки, за якими найбільше захочуть вчити дітей.

"Вчителі країни матимуть можливість ознайомитися з конкурсними підручниками, обрати один із них, а школи – замовити підручники, які обрали їхні педагоги",повідомляла прес-служба МОН.

А заступник міністра освіти Павло Полянський в інтерв'ю допускав, що різні вчителі навіть в одній школі матимуть право обрати різні підручники – аби тільки добре вчити дітей.

У середу ввечері заступник міністра освіти і науки Павло Полянський на своїй сторінці у Facebook закликав вчителів голосувати за підручники. Він також навів статистику: станом на 27 квітня вже проголосували понад 70% шкіл в 5-ти областях (Івано-Франківська, Рівненська, Житомирська, Закарпатська та Львівська).

Водночас, у коментарях під постом Полянського вчителі вказують, що доступ до повних текстів підручників закрито з 15 квітня.

Реклама:

Головне сьогодні