Видавництво організувало квест у квартирі та відтворило СРСР і секретні документи. Фото

— 30 квітня 2015, 15:44

Як йдеться у повідомленні видавництва, кожен бажаючий може спробувати свої сили у квартирі, де повністю відтворений побут тих часів, та знайти речі, за використання яких у СРСР саджали за грати.

"Тут кожен може потрапити в Радянський Союз, де були заборонені не тількі інші політичні погляди, а й музика та література. Зараз це звучить дико, але так дійсно було. Хочеться, аби якогомога більше людей пройшли цей квест, дізналися про тяжкі долі письменників Розстріляного відродження та зрозуміли, яким жахіттям для будь-якої вільної людини були "Совєти", - каже директор видавництва "Основи" Дана Павличко.

Після проходження квесту його учасники можуть ознайомитися із раніше секретними архівами КДБ, що розповідають історію письменників Розстріляного відродження: це доноси, довідки про розстріл, біографії та характеристики, які раніше ніколи не були представлені широкому загалу.

"На мій погляд, українську літературу у наших школах подають нецікаво, — говорить упорядник книги Анна Копилова. — Наша мета — відновити інтерес молоді до читання українського, і я сподіваюсь, що за допомогою якісного книговидання, яскравих ілюстрацій та таких квестів нам вдасться її досягти".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні