Покоління Y каже "так" дошлюбному сексу, але має менше коханців – дослідники

— 13 травня 2015, 17:41

Принаймні так вважають експерти, що провели дослідження на тему зміни сексуальної поведінки американців протягом останніх десятиліть.

Його результати оприлюднило днями видання Archives of Sexual Behavior, пише Time.

До покоління Y чи покоління Міленіуму відносять людей, які народилися між початком 1980-х та початком 2000-х. Дослідники кажуть: ця генерація нині виявляє найбільшу, порівняно з попередніми, толерантність до інтимних стосунків до шлюбу.

Наприклад, у 2004-му році дошлюбний секс схвалювали 44%. У 2012-му році таких людей стало вже 58%.

У 1972-му лише 38% американців вважали нормальним лягти у ліжко, не сходивши перед цим до вівтаря. У 1978-му ці цифра зросла до 38%, у 1982-му – до 41%.

Зміни на краще сталися й у ставленні до людей нетрадиційної сексуальної орієнтації. У 1973-му не бачили у гомосексуалізмі нічого поганого 11% американців. У 2012-му із толерантністю ставилися до геїв 44% опитаних.

Цікаво, що попри порівняно вільні погляди на секс та шлюб, люди Y мають менше партнерів, ніж представники попередніх поколінь. "Пальма першості" в цьому питанні поки що належить повоєнним "бумерам" та представникам раннього покоління Х.

У середньому поколінню Y "вистачає" 8 партнерів.[L]

"Хоча представники покоління Міленіуму є більш толерантними до такої поведінки, вони не сприймають це як ліцензію спати направо й наліво", - зазначає авторка статті Джин Твінг.

На її думку, мати меншу кількість партнерів людей цього покоління спонукає не мораль, адже вони зростали в світі, де вже не існувало табу на дошлюбний секс. Річ у більшій їхній обізнаності щодо ВІЛ та інших хвороб, що передаються статевим шляхом.

Реклама:

Головне сьогодні