В Івано-Франківську запрацює мобільний додаток для туристів. Фото

— 14 травня 2015, 10:55

Розробили його за підтримки Шведської агенції з питань міжнародної співпраці та розвитку SIDA і Академії е-врядування Естонії. Швеція виділила 50 тисяч євро, Естонія надала допомогу експертами, пише Радіо Свобода.

Тут і далі - фото Радіо Свобода

За словами заступника міського голови Івано-Франківська Богдана Білика, з міського бюджету на розробку мобільного додатку не витрачено ні копійки.

Як розповів заступник керівника відділу програмного та комп’ютерного забезпечення Андрій Чайківський, у місті встановлено 12 спеціальних стендів і 13 вивісок, зчитавши з яких QR-код, можна отримати різнопланову інформацію – від загальних даних про місто до телефонів першої необхідності, від новин і анонсів культурно-мистецьких подій до туристичних маршрутів.


Саме туристичні маршрути і мапа міста є найцікавішими елементами мобільного додатку. Таких маршрутів п’ять: "Архітектурно-мистецька спадщина Івано-Франківська", "Алеями древнього парку", "Станіславський некрополь", "Івано-Франківськ невідомий" і "Романтичний Івано-Франківськ". Вони охоплюють три десятки пам’яток і визначних місць. Є аудіозапис екскурсій і фотогалерея.

Мобільний додаток для туристів підготовлений чотирма мовами – українською, англійською, німецькою і польською.

Івано-Франківськ став третім після Києва та Львова містом, де туристам надаватиметься така послуга. А влітку тут відкриють візит-центр.

Реклама:

Головне сьогодні