Результати тестування ЗНО з української мови та літератури, оцінили як успішні

— 14 травня 2015, 16:24

Про це сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, якого цитує Укрінформ.

"Ми маємо всі підстави стверджувати, що ЗНО з української мови і літератури відбулося успішно. По-перше, всі роботи, майже 300 тисяч робіт, нами розпізнані, перевірені і ідентифіковані. Жодна робота не загублена, ми не переплутали жодного абітурієнта, незважаючи на те, що всі роботи були закодовані",- сказав Лікарчук.

По-друге, за його словами, всі абітурієнти отримали доступ до своїх результатів. "Ми вперше в цьому році дали можливість їм побачити свої роботи після перевірки на сайті. Копії своїх робіт замовили більше 30 тисяч учасників ЗНО",- додав Лікарчук.

Він також зазначив, що цього року ні УЦОЯО, ні іншими відповідними службами не було зафіксовано випадків передчасного витоку інформації про зміст тестів.

Водночас, директор УЦОЯО додав, що під час проведення ЗНО не було зафіксовано жодного акту корупційних дій. "Тому ми говоримо, що маємо перший підсумок, що зовнішнє оцінювання відбулося успішно",- підсумував він.

Раніше повідомлялося, що близько 23 тис. випускників цього року не отримають сертифікати ЗНО, адже не набрали достатньої кількості балів.

8,4% випускників не подолали пороговий бал з тестування ЗНО, встановлений експертною комісією при Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Реклама:

Головне сьогодні