У Торонто відгуляли українське весілля. Фото

— 19 травня 2015, 16:07

Тут вирішила одружитися одна пара закоханих - Марк Марчик та Марічка Кудрявцева.

Вони читали свої обітниці, обмінялася каблучками та танцювали на очах у сотні людей у парку.

Фото Michael Zender зі сторінки Mark Marczyk у Facebook

Як розповіла кореспондентові "Української правди. Життя" Марічка, пара вирішила зробити публічне весілля, аби долучити більше людей до українських народних традицій та щоби розділити радість з людьми.

"Ми робили весільні гільця в хаті молодого та в хаті молодої. Молодий з боярами викупав молоду. Потім ми мали благословення від батьків і весільним поїздом з музиками ішли до шлюбу, який теж відбувся в парку. Притому дівчата співали українських старовинних пісень в моїй хаті, які я їх навчила. А в молодого співали весільних пісень білоруси. Канада - інтернаціональна країна і в нас є багато друзів, представників різних національностей. Ми хотіли їх долучити до нашого весілля. Потім долучилися із своїми традиціями грузини та євреї. Ми робили єврейський обрядовий танець Гора та співали пісню на ідиш про мир. Я танцювала з незаміжніми дівчатами танець з моїм весільним вінком під пісню "Горіла сосна, палала". Наприкінці був обряд запалювання весільних свічок", - каже вона.

Марічка каже, що на весіллі було багато танців, бретоньских, іспанських, українських. "Звичайно, акцент був на українському. Марко був у гуцульській вишиванці та поясі", - додає вона.

За її словами, публіка, що побачила українське весілля була у захваті. Розповідає, що було близько тисячі людей.

"Вони казали, що ніколи в житті не бачили такого весілля. Плакали та раділи разом з нами", - додає наречена.

"Ми вирішили просити гостей замість квітів просто жертувати гроші для допомоги Patriot defence. Це організація, яка в Україні проводить курси з першої медичної допомоги, роздають натівські аптечки солдатам. Наразі ми назбирали 16,5 тисяч доларів. І люди продовжують доносити гроші", - каже Марічка.

Дівчина розповідає, що познайомилися вони на Майдані у Києві, під час революції минулого року.

"Пропозицію Марко зробив мені в аеропорті, коли я повернулася з України в березні. Це було дуже несподівано", - ділиться закохана.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні