Портрети Революції. Лондонський фотограф шукає героїв, яких вона знімала на Майдані

Від Майдану вже минуло півтора року, та українська історія залишилася на світлинах іноземних фотокореспондентів та документалістів. Фотограф з Лондону Анастасія Тейлор-Лінд шукає героїв з Майдану, яких вона знімала під час революції.

Анастасія Тейлор-Лінд - документальний фотограф, автор книги про українську революцію "Maidan - Portraits from the Black Square", спікер конференції TED та стипендіат Nieman Foundation для журналістів в Гарварді.

Вона приїхала в Україну у 2013 році для роботи над своїм проектом про демографічну кризу у пострадянських країнах – Negative Zero.

Але революція в Україні внесла корективи – Анастасія почала знімати серію про Майдан. Вона облаштувала портативну фотостудію просто на вулиці Грушевського та разом із своїм асистентом Еміне Зіятдіновою документувала портрети революціонерів.

Після розстрілів фотограф почала знімати портрети жінок, які несли на Майдан квіти. А потім – випустила книгу під назвою "Maidan - Portraits from the Black Square" – портрети з Чорної Площі на чорному тлі.

Зараз Тейлор-Лінд повернулася в Київ та шукає героїв зі своїх портретів, щоб дізнатися, як склався їхній життєвий шлях та подарувати фотографії.

Документальний фотограф та автор проекту Анастасія Тейлор-Лінд

Анастасія також працює над документальним фотопроектом, який присвячений життю українських бійців, під час їхнього перебування вдома з сім'ями (на ротації, перед відправленням на фронт тощо).

Якщо ви – герої фотопроекту портретів з Майдану або бажаєте взяти участь у фотопроекті про життя українських бійців, зв’язатися з фотографом можна за електронною поштою - [email protected] або у Facebook - Anastasia Taylor-Lind.

Реклама:

Головне сьогодні