Навчання он-лайн: безкоштовні курси від найкращих університетів світу

Мало хто зі студентів в усьому світі нині може дозволити собі сплачувати за навчання у традиційних коледжах та університетах. Ось чому багато хто має шукати альтернативу.

Близько трьох мільйонів студентів наразі повною мірою навчаються на он-лайн курсах та ще шість мільйонів вивчають щонайменше один курс. Таким чином, здається, он-лайн освіта поступово стає одним із найпопулярніших варіантів вищої освіти.

Репутація он-лайн освіти постійно зміцнюється і доводить, що вона може бути так само ефективна, як і традиційна.

Видання Аrch2o створило добірку безкоштовних он-лайн курсів з ахітектури, навколишнього середовища та природних ресурсів, мистецтва та історії мистецтв, музики та виконавчого мистецтва та інженерії від провідних університетів світу, враховуючи Стенфорд, Єль, Массачусетський технологічний університет, Берклі, Оксфорд, Гарвард та інші.

Архітектура

Архітектурна студія: будівництво у ландшафтах

Курс надає навички, необхідні для створення ландшафту. Студенти вчаться будувати належним чином, аналізуючи клімат та ландшафт для обраної ділянки та осмислюють дизайнерські рішення через креслення і моделі.

Виробництво простору: мистецтво, архітектура і містобудування у діалозі

Даний семінар відкриває поняття простору з різних точок. Мета - вивчити можливості мистецтва, архітектури у міських умовах.

Курс будівництва та розрахунків

Цей клас досліджує використання комп'ютерів в архітектурному проектуванні та будівництві.

Архітектурне проектування: інтенції

Курс являє собою повний спектр архітектурних ідей і питань через вправи з малювання, аналіз прецедентів і дослідження методів проектування. Студенти будуть розвивати свої дизайнерські навички через концептуалізацію та представлення архітектурних ідей та роблячи естетичні судження про будівництво та дизайн.

Теорія міської форми

Цей курс розповість про витоки появи сучасного міста, теорії формування його форм, включаючи трансформацію міст у 19-ому столітті. Через приклади та історичний контекст, будуть обговорені та проаналізовані поточні питання міської форми, соціальні структури та фізичне проектування.

Архітектурні курси, перераховані вище, представлені Массачусетським технологічним університетом.

Навколишнє середовище та природні ресурси

Адаптація до зміни клімату, Кембрідж

Блакитна планета: Введення в океанографію

Клас, який забезпечує загальне введення в геологічні, фізичні, хімічні і біологічні процеси та історію світової океанської системи Землі.

Перша лекція курсу

Міжнародне екологічне право, Берклі

Цей курс - про роль права в управлінні міжнародними екологічними проблемами. Учасники курсу вивчатимуть ряд екологічних проблем, правових джерел та інститутів.

Як працює клімат, Прінстонський університет

Професори університету розкажуть все про клімат.

Відновлювальні види палива та альтернативна енергетика, Берклі

Курс знайомить студентів з правовими, економічними та структурними проблемами, що і формують наші енергетичні практики та надають можливості для подолання цих важливих проблем. Курс спрямований насамперед на регулювання і проектування електричних систем і ринків.

Більше курсів можна подивитися тут >>>

Мистецтво і історія мистецтва

Мистецтво крізь час: глобальний погляд

Даний курс розглядає теми, що зв'язують твори мистецтва, створені по всьому світу в різних епохах. На лекціях досліджують різні культурні перспективи, пов'язані з загальними людськими переживаннями.

"The False Mirror", Рене Магрітт

Цифрова фотографія, Гарвард

Є багато курсів, які вчать студентів "як стати кращим фотографом" у художньому аспекті, але це не один із таких курсів. Замість цього, студенти вчаться фотографувати через розуміння технічних аспектів цифрової камери. Вони дізнаються, чому фотографії виглядають розмитими вночі, чому управління кольором важливо, різницю між спортивним режимом і портретним, а також як маніпулювати камерою без необхідності вмикання цих режимів.

Теми включають експозицію, спалах, динамічний діапазон, CMOS і CCD датчики, масиви кольорових фільтрів, RAW та JPEG формати в порівнянні, колірні простори і профілі, редагування фотографій з Photoshop тощо.

Естетика і філософія мистецтва, Оксфорд

Цикл лекцій з естетики та філософії мистецтва. Перша частина серії присвячена деяким з найбільш важливих творів з мистецтва і красі в західній філософській традиції, серед яких: Платон, Аристотель, Девід Юм і Іммануїл Кант. Друга частина серії присвячена питанням про розуміння творів мистецтва та про природу мистецтва. Ця частина розглядає інтерпретацію літератури, вираження емоцій в музиці, і визначення мистецтва.

Введення в візуальне мислення, Берклі

Музика та виконавче мистецтво

Основні поняття теорії музики, Університет Вісконсіна

Історія музики та практичне заняття про те, як її написати.

Безкоштовні музичні курси, Берклі

Курс розроблений викладачами Берклі і експертів галузі. Охоплює всі галузі музичної освіти, в тому числі музичної продукції, продуктивності пісень, оркестровки, музичного бізнесу тощо.

Введення в театральне і драматичне мистецтво

Курс прагне відповісти на кілька запитань, найбільш важливим з яких є: Яка природа театрального досвіду? Чому люди роблять театр? Чого вони сподіваються досягти? Які стосунки між виконавцями та аудиторією? тощо.

Світова музика

Екскурс до музики різних культур і періодів.

Реклама:

Головне сьогодні