Названо "найпрозоріші" виші України - рейтинг

— 20 травня 2015, 15:06

Про це йдется на сайті центру.

Так, першу сходинку посіла Львівська політехніка (71,3 бали), другу - Харківський університет (66,9), а третю - Тернопільський національний технічний університет імені Івана Полуя (62,6).

Львівська політехніка. Фото uk.wikipedia.org

Далі розташувалися: Львівський національний університет імені Івана Франка (59 балів), Київський національний університет iменi Тараса Шевченка (57,1), Нацiональний технічний унiверситет України "Київський полiтехнiчний інститут" (56,1), Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького (55,5), Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника (54,7), Хмельницький національний університет (54,3) та Хмельницький національний університет (54.3).

Харківьский університет. Фото nightofscience.kharkiv-travel.com

Автори дослідження ставлять за мету привернути суспільну увагу до проблеми комунікації українських університетів з абітурієнтами і студентами, а також заохотити університети до більш прозорої інформаційної політики, зокрема на своїх офіційних сайтах.

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Полуя. Фото uk.wikipedia.org

Індекс прозорості складається з чотирьох складових: фінансова прозорість (30%), адміністративна (20%), наявність стратегічного плану розвитку на сайті вишу (10%) та інформування про зміст навчання на сайті закладу (40%).

Рейтинг використовує веб-сайти ВНЗ як основне джерело інформації та вимірює факт наявності або ж відсутності певної інформації на них. Також джерелом інформації є факт задоволення/незадоволення запиту на публічну інформацію.

Моніторинг охопив усіх національні ВНЗ, окрім тих, які опинились на окупованих територіях, а також ВНЗ силових структур. Загалом у рейтинзі представлені 96 національних ВНЗ.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні