В КПІ вперше пройде своя конференція TED, присвячена питанню вибора професії

— 21 травня 2015, 17:15

Що робить людину професіоналом своєї справи? Не дипломи, не посади і не висока заробітна плата. Професіонал - це людина, для якої головне - робити свою роботу якісно.

Професіонал не шукає виправдань, він вірить у свою справу і любить її всім серцем. Саме такі люди необхідні нашій країні і саме такими є спікери TEDxKPI.

Про свої ідеї розповідатимуть:

Віктор Совєтов - програміст, дослідник, підприємець. Протягом своєї кар'єри він заснував декілька технологічних компаній у сферах високонавантежених обчислень, машинного навчання, робототехніки, біржового трейдингу і криптовалют.

На конференції Віктор розповість про технології блокчейн ("або чому він сам не цікавиться державними реформами").

Іван Якимов - випускник КПІ, поет, музикант, актор, лідер гурту "Друзі Гагаріна", автор низки музичних проектів. Професія Івана - це його творчість, де він поєднує класичну музику, джаз, вірші срібної доби, створюючи нові сучасні формати.

Віталій Пасічник - доктор технічних наук, професор, засновник та керівник проекту "Формула Студент КПІ". Віталій розповість, як не боятися брати участь у міжнародних технічних конкурсах, та чому це так важливо для українських студентів.

Дмитро Чаплинський - програміст і один з учасників "Канцелярської сотні", яка веде діяльність по збільшенню прозорості держави Україна через відкриття публічних даних та побудову на їх основі зручних сервісів для журналістів-розслідувачів, волонтерів та всіх охочих подивитись на чиновників під мікроскопом.

В цих проектах перетинаються проблеми штучного інтелекту і аналізу даних, краудсорсінгу open-source розробки. Дмитро розкаже про ІТ на службі волонтерського руху.

Радміла Сегол - випускниця КПІ за спеціальністю видавнича справа, кандидат наук із соціальних комунікацій. З 14 років вона працює журналістом і телевізійним критиком, спеціалізація — американське телебачення. З 2006 року — викладач КПІ.

Була копірайтером та прес-аташе B&H Film Distribution, виконавчим продюсером "Gold Voice Music". Працює як перекладач аудіовізуальних творів, перекладач текстової інформації, копірайтер, локалізатор програмного забезпечення, PR-консультант, редактор. Співзасновник арт-простору "Вежа". Радміла розкаже про те як перетворити хобі на професію.

Олексій Малицький - найбільш відомий успіхом на Kickstarter свого бренду шкарпеток Sammy Icon, який зараз продається в 14 країнах світу. На додачу, він є засновником ще декількох бізнесів по виробництву одягу і прикрас. Олексій закінчив Києво-Могилянську академію, після чого встиг попрацювати за різними спеціальностями, аж поки в 23 роки не розпочав власну справу.

Класичні розповіді у форматі TED-Talk будуть чергуватися з виступами музичних виконавців.

TED — це щорічна конференція про унікальні проекти та інновації, які несуть в собі ідеї зміни і розвитку суспільства. Девіз конференції "Ideas worth spreading" (у перекладі "Ідеї, варті поширення") відображає місію конференції — розповсюджувати ідеї, які здатні змінити світ на краще.

Конференція TEDxKPI буде проходити 23 травня у Державному політехнічному музеї КПІ (пр. Перемоги, 37, корпус 6).

Реклама:

Головне сьогодні