У Росії фонд, який фінансував підготовку молодих учених, визнали "іноземним агентом"

— 27 травня 2015, 15:03

Інформацію про це опублікував сайт фонду "Династія".

"Династія" створена меценатом Дмитром Зіміним, засновником компанії "Вимпелком". Сам Зімін – вчений радіо-технік. Благодійний фонд заснував після припинення активної трудової діяльності в 2001 –му році.

Дмитро Зімін - одні з небагатьох, хто системно фінансував молодих вчених. Фото: kommersant.ru

Його фонд фінансує 20 програм і проектів у сфері розвитку освіти та просвітництва, а також фінансово підтримує молодих фізиків і математиків, вчителів, обдарованих школярів. Спонсорує підготовку майбутніх науковців, фестивалі популярної науки, публічні лекції вчених з світових ім'ям.

Фонд фінансується за рахунок коштів Зіміна, розміщених за кордоном, на підставі цього чиновники і включили його до реєстру.

Виконавчий директор фонду Ігор Разумов повідомив, що планова перевірка фонду проводилася з 2 по 25 квітня 2015м року.

В результаті перевірки Головне управління Мін'юсту встановило, що в діяльності фонду є порушення – отримання іноземного фінансування та участь у політичній діяльності шляхом проведення політичних семінарів "Я думаю" та випуску книги "Право і влада".

Дмитро Зімін публічно заявив, що відмовиться фінансувати фонд через визнання фонду іноземним агентом. На підтримку фонду вже виступили члени Російської академії наук, відомі фізики і математики, молоді вчені, педагоги, науковці, журналісти, люди самих різних професій.

Реклама:

Головне сьогодні