Кличко обіцяє, що у сквері Небесної Сотні нічого не будуватимуть

— 1 червня 2015, 10:24

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко 31 травня, повідомляє прес-служба політика.

[L]За словами місцевих мешканців, кілька років навколо ділянки у дворах на вулиці Михайлівській точиться суперечка, оскільки на цьому місці хотіли побудувати готель.

Сквер хотіли забудувати готельно-офісним комплексом. Фото archimatika.com

"Кияни не дозволили цього зробити і самі облаштували сквер Небесної сотні. Але, є рішення суду, яке залишає в силі плани будівництва", - відзначає прес-служба мера.

Водночас Кличко заявив, що забудова Києва "не повинна відбуватися без врахування думки громадськості".

Місцеві мешканці перетворили звалище на красивий сквер. Фото kiev.klichko.org

"Якщо є якісь сумніви щодо законності будівництва, ці питання мають обговорюватися і розв'язуватися, щоб не доходило до скандалів і бійок. Все потрібно вирішувати в правовій площині", - наголосив мер.

Кличко обіцяє, що сквер не забудують. Фото kiev.klichko.org

Як приклад він навів скандальне будівництво на Осокорках: після протестів мешканців Київрада розірвала договір оренди, на місці можливої забудови почали розбивати сквер.

Як відомо, протести проти будівництва двоповерхового торгового центру на зеленій зоні біля метро "Осокорки" тривали ще з червня минулого року.

Увечері 19 травня на Осокорках виник черговий – четвертий – конфлікт між місцевими мешканцями і представниками забудовника.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

На засіданні Київради 21 травня мер Києва Віталій Кличко звернувся до депутата Сергія Котвицького з закликом скласти депутатський мандат.

У відповідь Котвицький заявив, що не має стосунку до компанії, яка встановила паркан біля метро "Осокорки", але назвав це будівництво повністю законним.

У свою чергу компанія-забудовник запевнила, що оскаржуватиме в суді рішення Київради про розірвання договору оренди, якщо воно буде прийняте. Також компанія має намір судитися з киянами, які ламали паркан на будівництві.

Згодом компанія погодилась на розірвання договору оренди за умови виплати компенсації за проведені роботи або надання нової ділянки під будівництво.

Водночас Кличко пообіцяв забезпечити юридичну допомогу мешканцям, якщо проти них позиватиметься скандальний забудовник з Осокорків.

28 травня Київрада розірвала договір оренди.

26 травня на Осокорках почали розбивати сквер.

Українська правда. Київ

Реклама:

Головне сьогодні