Названо найпопулярніший колір у світі

— 11 червня 2015, 10:39

Синій колір - є найпопулярнішим кольором в 10-ти країнах на чотирьох континентах, включаючи Китай.

Компанія YouGov провела дослідження у 10-ти країнах та на 4-х континентах і визначила, що синій - найулюбленіший колір в усіх напрямках. Більше всього, синій полюбився мешканцям Великобританії (33%), найменше - індонезійцям (23%). При цьому у кожній країні, тих, хто назвав синій своїм улюбленим кольором, виявилося як мінімум на 8% більше, ніж шанувальників інших кольорів.

У дослідженні взяли участь мешканці Британії, Німеччини, США, Австралії, Китаю, Гонконгу, Малайзії, Сінгапуру, Таїланду та Індонезії.

На другій позиції у Таїланді, Китаї та США опинився зелений колір. У Індонезії, Сінгапурі, Німеччині та Британії, друга сходинка дісталася червоному чи фіолетовому кольорові (Гонконг). А у Малайзії та Австралії, червоний та фіолетовий поділили друге місце.

Смаки щодо кольорів відрізнялися й у різних демографічних групах.

Так, синій виявився більш популярним у чоловіків ніж у жінок (у США різниця становила 40% і 24% відповідно; у Британії 40% і 27%). Популярнішим серед жінок виявився рожевий колір. Але навіть серед них, улюбленим його назвали 10-13%.

Синій став також переможцем у різних расових групах. Зокрема, у США синій назвали улюбленим білі люди (30%), темношкірі (35%) та вихідців Латинської Америки (35%).

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні