Кримські таксисти піднімають тарифи через дитячі автокрісла

— 18 червня 2015, 11:36

Самі правила на території півострова діють ще з минулого року, проте активно штрафувати за такі порушення, за словами водіїв, почали нещодавно, повідомляє Крим.Реалії.

"Ось кілька тижнів уже ... ППСники, коли проїжджаєш повз, буквально вдивляються в кожну машину. Нікому не хочеться платити три тисячі рублів штрафу. Довелося усім закупити дитячі автокрісла. А це ж витрати, тому їх включили в тариф. Я, наприклад, маю своє, у мене дитина", – розповів один з водіїв таксі.

У Сімферополі багато служб таксі підняли ціни без огляду на нові правила, а ось у Керчі ввели додаткову послугу – "дитяче автокрісло", яка коштує сто рублів. Про те, чи будуть їхати в машині діти, диспетчер уточнює при кожному виклику, попереджаючи, що для пасажирів з дітьми поїздка обійдеться дорожче.

Так, в Керчі, в межах міста, вартість поїздки з дитячим кріслом тепер обійдеться від двохсот рублів, ще місяць тому поїздка в місті становила сто рублів.

У машинах таксі багато водіїв розміщують оголошення з витримкою з російських ПДР про те, що діти до 12 років перевозяться тільки при наявності "утримуючих пристроїв". І хоча правила обумовлюють, що такі "пристрої" повинні відповідати вазі та росту дитини, таксисти зізнаються: маленьким пасажирам не завжди зручно в їх автокріслах, а купувати кілька штук, за віком, занадто дорого.

Раніше повідомлялося, що в Криму ухвалили закон "Про організацію транспортного обслуговування населення легковими таксі в Республіці Крим", згідно з яким автомобіль таксі повинен бути пофарбований в один з кольорів: жовтий або білий. Також автомобіль таксі повинен бути оснащений системою безпеки, навігації, касовим апаратом, таксометром і дитячим автокріслом, яке при необхідності повинен дістати з багажника водій.

Нові правила на півострові стали впроваджувати після того, як як Росія включила в 2014 році Крим до свого складу. Україна, країни Європи та США вважають, що Росія незаконно анексувала Крим.

Реклама:

Головне сьогодні