ЗМІ: Держава продовжує сплачувати за базу даних освіти, пов’язану з Табачником. Відео

— 19 червня 2015, 17:27

За три роки так було виплачено чотири мільйони гривень. Невигідний для держави контракт державне підприємство "Інфоресурс", яке адмініструє базу даних, підписало за часів міністра Дмитра Табачника.

Про це йдеться у програмі "Схеми".

Зараз виключні майнові права на програмне забезпечення належать Олександру Литвиненку. Він оформив їх на себе 6 лютого 2014 року, успадкувавши від офшорної компанії, заведеної за часів колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника.

Засновником офшорної компанії Songhusts Management Limited, яку тоді підрядив Табачник, є інша фірма з Віргінських островів – Mossack, Fonseca & Co.

Згідно з численними міжнародними журналістськими розслідуваннями, панамська фірма Mossack Fonseca та її однойменні філії по всьому світу, в тому числі і на Британських островах – один з найуспішніших творців підставних фірм.

Сам розробник програмного забезпечення стверджує, що він не знає, хто йому подарував контракт з міністерством, який може коштувати десяток мільйонів гривень.

"Мені невідомо, хто є кінцевим власником Songhusts Management Limited", – повідомив електронним листом Олександр Литвиненко.

Попри ризики співпраці з сумнівними контрагентами, Міністерство освіти змушене продовжувати переговори щодо викупу програмної оболонки національної бази даних. У відомстві стверджують, що без ЄБЕДО неможливо провести вступну кампанію.

Контракт діятиме ще рік. Відомство пропонує варіант викупу, який вважає справедливим: від ринкової ціни такого програмного забезпечення відняти суми, сплачені раніше.

Реклама:

Головне сьогодні