У Києві створили он-лайн карту з ремонтами будинків, лікарень і шкіл

— 19 червня 2015, 17:54

19 червня у столиці запрацювала он-лайн карта з усіма ремонтами, що проводяться за бюджетні кошти.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили активісти "Антикорупційного штабу Києва".

На карті позначені всі об’єкти, на які виділялися гроші столичного бюджету для здійснення ремонту за останній рік.

Загалом на мапі відмічено 1 тисячу 393 об’єктів житлової та соціальної інфраструктури: садочків, шкіл, житлових будинків тощо.

"За минулий рік на ремонти цих об’єктів було виділено 297 мільйонів гривень. Принцип виділення грошей на ремонти в Києві за бюджетні кошти непрозорий та суб’єктивний. Через це виникає безліч зловживань", - стверджує депутат Київради Галина Янченко.

Клікніть, щоб перейти на карту

Зокрема, за її словами, замість того, щоб ремонтувати будинки, які знаходяться в аварійному стані, ремонтують та утеплюють фасади відносно нових будівель.

"Ще більше зловживань виникає на етапі "освоєння" бюджетних коштів: завищення цін, фальсифікація документів, а подекуди відверте розкрадання коштів платників податків без здійснення ремонтних робіт", - заявила Янченко.

За інформацією "Антикорупційного штабу Києва", минулого року в Києві мали відремонтувати 657 житлових будинків (47% бюджету, виділеного на ремонт житлової та соціальної інфраструктури) та 642 садочків та шкіл (46% коштів).

Найбільш розповсюдженим типом ремонтних робіт є ремонти фасадів будівель та встановлення нових вікон.

"Трапляються і дуже цікаві випадки, коли на ремонт сходів виділялося майже 900 тисяч гривень, чи на заміну ліфту – півмільйона гривень", - розповіла активістка Вікторія Клочок.

Активісти сподіваються, що завдяки інформації розміщеній на карті, кияни зможуть проконтролювати виконання і якість ремонту, або повідомити про можливі переплати чи розкрадання бюджетних коштів.

Окремо на карті є інформація, куди можна поскаржитись у разі виявлення невідповідності коштів, виділених на ремонт, та фактично виконаних робіт.

Українська правда. Київ

PROMOTED

Для того, чтобы обеспечить тихую и уютную обстановку в помещениях с высокой проходимостью, на дверях используют дверные доводчики. Если вы решили купить доводчик, компания "Лонга Комфорт" рекомендует обратить внимание на особенность его работы, будущее место для установки и способ монтажа доводчика.

Реклама:

Головне сьогодні