Український оператор отримав нагороду у Німеччині за фільм про Іловайський котел

— 23 червня 2015, 09:27

Як повідомляє Litakcent, нагороду він отримав за роботу над стрічкою суспільного телеканалу ARD про Іловайський котел "Кривава війна в Україні – Втеча з Іловайська" (The Murderous War In Ukraine – Escape From Ilovajsk). Над нею працювали українські та іноземні журналісти.

Фільм було знято українськими журналістами Георгієм Тихим, Іваном Любиш-Кірдеєм та фотокореспондентом Максимом Левіним під час їхнього перебування під Іловайськом наприкінці серпня минулого року.

Фото: dpa/Henning Kaiser

Нагадаємо, 29 серпня 2014 року Георгій Тихий та Іван Любиш-Кірдей з колегами з інших ЗМІ (Максимом Левіним з Lb.ua та Маркіяном Лисейком з "Укрінформу") ледве вирвалися з оточення під Іловайськом (Донецька область).

Для ARD Георгій Тихий та Іван Любиш-Кірдей робили сюжети, репортажі і прямі включення, а також підготували 15-хвилинний документальний фільм про котел для програми Weltspiegel Extra.

Нагадаємо, стрічку про Іловайський котел "Кривава війна в Україні – Втеча з Іловайська" було також номіновано на 55-му Телевізійному фестивалі в Монте-Карло (Festival de télévision de Monte-Carlo).

Реклама:

Головне сьогодні