Звільнена за сепаратизм з канадського оркестру піаністка Лисиця, виступила в Донецьку. Фото

— 23 червня 2015, 12:54

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив мешканець Донецька та фотограф Воха Абдуллаев. Він зокрема опублікував світлини, де "прима" у червоній сукні грає на тлі червоно-синіх прапорів так званої "ДНР".

Сегодня только фотки!"Ватников довольных" нагнали

Posted by Voha Abdullaev on 22 червня 2015 р.

Нагадаємо, українську піаністку виключили з двох концертів, де вона мала грати із симфонічним оркестром Торонто.

Це сталося через її "колючі політичні" коментарі щодо конфлікту в Україні у соціальній мережі Twitter. Ансамбль висловив стурбованість з приводу "глибоко образливих" та "провокаційних" твітів.

Симфонічний оркестр Торонто відмовився коментувати звинувачення Лисиці і виступив із заявою, захищаючи своє рішення скасувати контракт із нею.

"У зв’язку з постійними звинуваченнями та використання образливої лексики, ми вирішили замінити Валентину", - сказав президент оркестру і головний виконавчий директор Джефф Мелансон.

З 2010-го року Лисиця зареєстрована у Twitter під псевдонімом NedoUkrainka. У своїх твітах вона часто проявляла сильну підтримку російських сепаратистів, які воюють в Україні. Український уряд вона називала "нацистським" та стверджувала, що для етнічних росіян влада України впроваджує "фільтраційні табори".

Музикант, яку виключили, одразу ж звинуватила симфонічний оркестр у цензурі на своїй сторінці у Facebook.

Свій пост вона назвала сповіддю та звернулася по допомогу, якої вона начебто дуже потребує. Жінка, яка називає себе у Twitter "недоукраїнка", у своєму пості пише про "мою прекрасну Україну" та "кровотечу у серці".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні