Скандал довкола привласненої командою Коломойського символіки. Художник пояснив своє несподіване рішення

— 24 червня 2015, 17:15

Ще тиждень тому Андрій Єрмоленко у своїх постав у соцмережі Facebook обурювався, що розроблений ним дизайн "Укропу" використано без його дозволу у символіці нової партії.

Зокрема, намети з зображеннями кропу з’явились у Чернігівській області.

Там на місцевих виборах балотується колишній перший заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадій Корбан.

"От мені цікаво. А хтось з них додумався, чи я дам дозвіл на використання цієї символіки для партії? Корбан про то думав! Я ж це робив для наших вояків, а не для партій яким я не довіряю!", - обурювався Андрій Єрмоленко 17 червня.

"В іншій країні, я був би вже заможною людиною, а в нашій відчуваю себе обікраним ЛОХОМ!", - написав тоді ж таки Єрмоленко.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас, вже за кілька днів стало відомо, що конфлікт вичерпаний.

"Пропоную всім злостивцям, які протягом двох тижнів посилено лили бруд "про крадіжки логотипу" негайно принести свої вибачення", - написав на своїй сторінці у Facebook нардеп Борис Філатов.

"Українська правда. Життя" зателефонувала художникові, аби дізнатись, чому він так раптово змінив свою думку.

"Я буду співпрацювати по розробці і дизайну з "УКРОПом" і гроші, які я там зароблю, я віддаватиму на доброчинність – на дитячий будинок мого товариша", - сказав Андрій Єрмоленко.

Відтак нинішній логотип "Укроп", з яким ходять бійці на передовій, буде змінений і вже змінений варіант буде використовуватись політичною партією "УКРОП". Новий, змінени логотип, буде розроблений Єрмоленком якнайшвидше, "впродовж тижня".

На уточнююче запитання, що після такого збурення і повідомлень, що в нормальній країні він міг би бути мільйонером, а в Україні почуває себе "лохом", Єрмоленко відповів: "Ми підписали угоду про співпрацю. У ній зазначено, що я маю переробити логотип. Так, я надав їм можливість використовувати логотип з урахуванням того, що я маю його переробити".

Він не зміг назвати суму, яка в результаті цієї співпраці буде передана дитячому будинку, додавши, що "поки що мені заплатили 1 гривню"

"У вас немає відчуття, що вас використали?" – запитав Єрмоленка журналіст.

"Зараз на даний момент нема. Принципово було, аби вони визнали, що поважають авторські права і можуть говорити з автором. Для мене це було принципово", - відповів художник.

На зауваження журналіста, що якби вони поважали авторське право, то звернулися б до нього з самого початку, а зараз це більше схоже на спробу зам’яти конфлікт, Андрій Єрмоленко відповів: "Не знаю, час покаже. Я, напевно, наївна людина. Я думаю, що час нас розсудить".

Андрій Єрмоленко має змінити лого, щоб воно не було таким самим, яке носять бійці на передовій

Він також заперечив будь-який тиск на нього.

"Ні, на мене ніхто не тиснув, це я кажу однозначно", - сказав він.

"Ми сіли з адвокатом і обговорили ситуацію і прийняли таке рішення", - зауважив Єрмоленко. За його словами, перемовини з командою Коломойського почались у той же день, як спалахнув скандал.

"Мені цікаво самому, чим це все закінчиться. Вони хоча б визнали, що вони зробили і зробили це з повагою. Вони вибачились і зараз побачимо, як воно далі буде", - зауважив автор шеврону "Укроп".

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні