Тест

Скандал довкола привласненої командою Коломойського символіки. Художник пояснив своє несподіване рішення

Ще тиждень тому Андрій Єрмоленко у своїх постав у соцмережі Facebook обурювався, що розроблений ним дизайн "Укропу" використано без його дозволу у символіці нової партії.

Зокрема, намети з зображеннями кропу з’явились у Чернігівській області.

Там на місцевих виборах балотується колишній перший заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадій Корбан.

"От мені цікаво. А хтось з них додумався, чи я дам дозвіл на використання цієї символіки для партії? Корбан про то думав! Я ж це робив для наших вояків, а не для партій яким я не довіряю!", - обурювався Андрій Єрмоленко 17 червня.

"В іншій країні, я був би вже заможною людиною, а в нашій відчуваю себе обікраним ЛОХОМ!", - написав тоді ж таки Єрмоленко.

Водночас, вже за кілька днів стало відомо, що конфлікт вичерпаний.

"Пропоную всім злостивцям, які протягом двох тижнів посилено лили бруд "про крадіжки логотипу" негайно принести свої вибачення", - написав на своїй сторінці у Facebook нардеп Борис Філатов.

"Українська правда. Життя" зателефонувала художникові, аби дізнатись, чому він так раптово змінив свою думку.

"Я буду співпрацювати по розробці і дизайну з "УКРОПом" і гроші, які я там зароблю, я віддаватиму на доброчинність – на дитячий будинок мого товариша", - сказав Андрій Єрмоленко.

Відтак нинішній логотип "Укроп", з яким ходять бійці на передовій, буде змінений і вже змінений варіант буде використовуватись політичною партією "УКРОП". Новий, змінени логотип, буде розроблений Єрмоленком якнайшвидше, "впродовж тижня".

На уточнююче запитання, що після такого збурення і повідомлень, що в нормальній країні він міг би бути мільйонером, а в Україні почуває себе "лохом", Єрмоленко відповів: "Ми підписали угоду про співпрацю. У ній зазначено, що я маю переробити логотип. Так, я надав їм можливість використовувати логотип з урахуванням того, що я маю його переробити".

Він не зміг назвати суму, яка в результаті цієї співпраці буде передана дитячому будинку, додавши, що "поки що мені заплатили 1 гривню"

"У вас немає відчуття, що вас використали?" – запитав Єрмоленка журналіст.

"Зараз на даний момент нема. Принципово було, аби вони визнали, що поважають авторські права і можуть говорити з автором. Для мене це було принципово", - відповів художник.

На зауваження журналіста, що якби вони поважали авторське право, то звернулися б до нього з самого початку, а зараз це більше схоже на спробу зам’яти конфлікт, Андрій Єрмоленко відповів: "Не знаю, час покаже. Я, напевно, наївна людина. Я думаю, що час нас розсудить".

Андрій Єрмоленко має змінити лого, щоб воно не було таким самим, яке носять бійці на передовій

Він також заперечив будь-який тиск на нього.

"Ні, на мене ніхто не тиснув, це я кажу однозначно", - сказав він.

"Ми сіли з адвокатом і обговорили ситуацію і прийняли таке рішення", - зауважив Єрмоленко. За його словами, перемовини з командою Коломойського почались у той же день, як спалахнув скандал.

"Мені цікаво самому, чим це все закінчиться. Вони хоча б визнали, що вони зробили і зробили це з повагою. Вони вибачились і зараз побачимо, як воно далі буде", - зауважив автор шеврону "Укроп".

Українська правда. Життя