Тест

Як оформити українське громадянство дитині в анексованому Криму. Пам'ятка

"Люди, які зберегли громадянство України, ставши батьками, хочуть аби їхні діти мали громадянство, визнане в усьому світі, українське. Але в умовах анексії Криму, це зробити не просто", - йдеться у ролику "Крим.Реалії".

Тим не менше, це можливо, кажуть активісти. Вони звертають увагу на те, що оформити свідоцтво про народження дитини можна лише на материковій Україні. "Ті кримчани, які були змушені залишити територію Криму, можуть це зробити за місцем нової реєстрації. Ті громадяни Україні, які наразі мешкають у Криму, можуть зробити це на території Херсонської області", - сказано в сюжеті.

У ролику йдеться, що якщо батьки мають довідку із пологового будинку, то оформити свідоцтво можна у будь-якому із районних міських відділів реєстрації на території Херсонської області. Для цього необхідно: надати довідку із пологового будинку, оригінали паспортів батьків та оригінал свідоцтва про одруження.

"Якщо у вас немає довідки із пологового будинку і немає можливості зробити дублікат, натомість ви маєте свідоцтво про народження дитини, видане на анексованій території, необхідно пройти процедуру підтвердження документу на материковій Україні. Це питання вирішується лише в судовому порядку", - кажуть активісти.

Детальніше у відео тут >>>

"Українська правда. Життя"