Москвичі заснували на Херсонщині базу зеленого туризму та чайний фестиваль. Відео

— 27 червня 2015, 15:01

За словами екс-москвички Олени Дудінової, одного дня вони зрозуміли, що Москва зараз - це місто не для життя. "Воно для заробляння грошей, для чого завгодно. Та жити там досить складно", – цитує її Радіо Свобода.

Родина два роки подорожувала світом, шукаючи місце, яке б сподобалося усім чотирьом. В Херсонській області навмання тицьнули пальцем у село на мапі, приїхали... і вирішили залишитися.

"Коли ми сюди переїхали, у будинку не було нічого – була лише гола підлога та стіни. І ми дуже вдячні, тому що нас годували, нам дали на чому спати, з чого їсти, і досі наші сусіди, коли ми вертаємось з поїздок наших, першим ділом вважають за необхідне нас нагодувати і подбати про нас", – ділиться враженнями інша колишня москвичка, Юлія Любімова.

З сусіднього двору за чудернацькими заморськими чаюваннями спостерігають бабусі. Кажуть – сусіди у селі прижилися. Дівчата запрошують на чаювання і сусідів, а з подорожей привозять подарунки.

Зараз новосели знають місцеву природу та історію не гірше місцевих. Навіть створили кілька туристичних маршрутів і розповідають гостям про історію українських земель. Про Іванівку вже кажуть – "наша".

"Наша Іванівка якраз стоїть на давньому руслі Дніпра, яке в свій час називалось Борисфеном. І давньогрецьке поселення, яке тут було, теж називалося Борисфеніда", ­– діляться знаннями росіяни.

Брат зараз подорожує Китаєм – збирає рідкісні сорти чаю для фестивалю. Сестри ж розбудовують хату і продовжують робити Іванівку туристичною та чайною перлиною Херсонщини.

Реклама:

Головне сьогодні