У концертній залі Латвії "Дзінтарі" збирають кошти для українських дітей. Відео

— 8 липня 2015, 09:16

Так, на величезному концерті класичної музики безкоштовно погодилися виступити найкращі оперні виконавці Латвії. Кількагодинна телетрансляція наживо, марафон зі збору грошей, сотні залучених меценатів, повідомляє Громадське.

Квиток коштує близько 40 євро. "Ми, як і всі, дали грошей ще й у скриньки на вході", - новообраний президент Латвії Раймонд Вейоніс. Через два дні він готується стати главою держави, але сьогодні з дружиною теж тут, у Юрмалі.

Окрім них, на концерті присутні - міністр закордонних справ, спікерка та депутати Сейму, посли Литви та Естонії. Від України – віце-спікерка Верховної Ради Оксана Сироїд.

Організацію взяв на себе клуб "Rotary Ridzene". "Було зовсім не складно, всі одразу погоджувалися, єдине, що говорили, - це чому раніше ми не робили такого", - розповідає президент клубу Майріта Соліма. Каже, - ще до початку концерту, на рахунки надійшло більше 50 тисяч євро. І це тільки початок. За тиждень планується телевізійна версія концерту і збір коштів триватиме.

Відтак, вже у серпні-вересні до Латвії зможуть приїхати кілька сотень українських дітей. В першу чергу – тих, хто втратив батьків через війну на Донбасі, розповідають організатори:

"Ми зрозуміли, за цей час, що значить, що у нас немає війни. Хочемо, щоб і українські діти побачили не тільки автомати і пушки, але й море, сонце і мир".

Реклама:

Головне сьогодні