Як (і чому) ми повинні пробачати. Виступи TED

Ці розмови TED, можливо, допоможуть в цьому.

"В пошуках людини, яка зламала мою шию"

Коли Джошуа Прагеру було 19, руйнівна аварія зробила його геміплегічним (параліч однієї сторони тіла - авт.). Через 20 років він повернувся до Ізраїля аби віднайти водія, який перевернув його життя до гори дригом. У розповіді про їхню зустріч, Прагер аналізує глибокі питання виховання, самообману та ідентичності.

Чому ваші найгірші вчинки не дають вам визначення

У 1991-ому році Шака Сенгор пострілом вбив людину. За його словами, він був "запальним наркоторговцем із напівавтоматичним пістолетом". Його посадили до в'язниці за вбивство другого ступеня і це мало стати кінцем історії. Замість цього, чоловік розпочав багаторічну подорож до спокути, що є гарним уроком зі смиренності для нас.

Матері, що знайшли пробачення та дружбу

Філліс Родрігез та Айша-ель-Фаві віднайшли потужну дружбу після немислимої втрати. Син Родрігез загинув під час терористичного акту 11 вересня у Нью-Йорку, а син ель-Фаві був визнаний винним у організації нападів і вібуває довічне ув'язнення. В надії знайти спокій, ці дві жінки прийшли до порозуміння та поваги одна до одної.

Повторна зустріч із співчуттям

Термін "співчуття" останнім часом випав із реальності. На спеціальному заході TEDPrize@UN, журналістка Кріста Тіппет розбирає значення "співчуття" через кілька зворушливих історій і пропонує нове, більше досяжне тлумачення слова.

Історія двох американців. Та міні-март, в якому вони зустрілися

За десять днів після трагічних подій 11 вересня у США, стався шокуючий напад у Техасському міні-марті, який зруйнував життя двох чоловіків: жертву і нападника. У цій приголомшливій розмові, Ананд Гірідхарадас, автор "Справжнього американця", розповідає історію про те, що відбулося далі. Це притча про два шляхи американського життя і потужний заклик до примирення.

Як перетинаються наші історії

Колін Грант витратив майже все життя на навігацію у емоційному ландшафті між світом свого батька та власним. Народившись у ямайських батьків в Англії, Грант ділиться своїм досвідом в рамках своєї іммігрантської громади і розмірковує про те, як він шукав прощення в батька, який відмовився від нього.

Золоте правило

Карен Армстронг звертає увагу на роль релігії у 21-ому столітті. Чи розділять нас її догми? Чи об'єднає нас для загального блага?

Реклама:

Головне сьогодні