Тест

НАСА опублікувала нові детальні зображення Плутона. Фото

Вони свідчать про величезне різноманіття поверхневих особливостей карликової планети, йдеться на сайті НАСА.

"Плутон показує нам різноманітність форм рельєфу та складність процесів, що конкурують із всім, що ми до цього спостерігали у сонячній системі", - каже головний дослідник Алан Стерн із Південно-західного дослідницького інституту у Колорадо.

За його словами, якби художник намалював Плутон до космічної експедиції, він би назвав зображенням перебільшеним.

Фотографії показують нові характеристики для сформованих вітрами можливих дюн та гір, які можуть бути гігантськими шматками криги.

Як відомо, раніше вчені побачили крижані гори. Вони порівняли розмір крижаних гір Плутона із скелястими горами Північної Америки. За словами головного дослідника Алана Стерна, гори знайшли у "Kuiper Belt".

"Тепер ми маємо ізольовану маленьку планету, яка показує активність після 4,5 мільярдів років. Крутий рельєф означає, що гори скоріше за все складаються із водяного льоду. Ми можемо бути впевнені, що там існує вода в достатку", - каже він.

А ще у липні стало відомо, що космічний апарат "New Horizons", побудований людством, дістався найбільшої з карликових планет Сонячної системи - Плутона, що розташований в 3 мільярдах миль від Землі.

"Українська правда. Життя"