Боєць АТО переміг росіянина на європейському чемпіонаті. Відео

— 15 вересня 2015, 13:12

Як повілдомляє за нагороду в Болгарії змагалися представники 40 країн, повідомляється на сайті МВС.

Основна боротьба розгорнулась між командами Росії та України. У змаганнях брали участь спортсмени з 24 країн, включаючи Україну, Англію, Німеччину, Францію, Іспанію, Швецію, Фінляндію та ін.

Фото Андрія Умрихіна з Facebook

У півфіналі львів’янин зійшовся в поєдинку із тричі чемпіоном світу, москвичем Ігорем Трифоновим, а у фіналі з представником Санкт-Петербургу, тричі чемпіоном Європи Андрієм Бєляєвим.

"Авіамодельним спортом, - розповідає Андрій, - я почав займатися з 6-річного віку. Привів мене в спорт мій старший брат. У 1977 році я вперше став чемпіоном Львівської області з авіамодельного спорту (кордові моделі, повітряний бій)".

Потім були перемоги в різних європейських і світових чемпіонатах. Андрій багаторазовий чемпіон України, володар різних кубків світу, чемпіон Європи та світу в командному заліку, а тепер - чемпіон Європи та світу (2014 рік) ще й в особистому заліку.

Про безпілотники та ефективність їх використання в зоні АТО Андрій може розповідати годинами.

"У складі команди, - продовжує Андрій, - у нелегкій боротьбі, яка ускладнювалася ще й важкими кліматичними умовами (спека до 40 градусів) і сильними суперниками збірних команд Іспанії, Англії, Молдови, Німеччини та Росії, ми крок за кроком йшли до перемоги. У всіх складалося таке враження, що жеребкуванням нас спеціально не зводили з командою Росії, тримаючи до фіналу, адже в чемпіонаті брало участь 40 команд. І вже в півфіналі, а потім і у фіналі, наш екіпаж одержує впевнену перемогу над суперниками з Росії. Ось вона довгоочікувана перемога - ми чемпіони. І, це перемога не тільки моя, це перемога всіх бійців, які несуть службу в зоні АТО. Саме їхня віра в нас і привела мене на найвищу сходинку п'єдесталу. Слава Україні!", - додає він.

Як відомо, волонтера, який збирав беспілотники для АТО Дмитра Явдошенка, засудили до двох років позбавлення волі та направили до СІЗО за ухиляння від військової служби.

"Я можу відповідально сказати одне - Діма не ухилявся від армії. Більше того, йому не було сенсу ухилятися. З його знаннями та вміннями, мінімум 5 підрозділів були б щасливі мати фахівця не прото літаючого, а й такого, що збирає крила. Збирає, літає, програмує, лагодить. Йому б навіть Харків не довелося б залишати", - розповів тоді Роман Доник.

На його думку, це схоже на якісь махінацію. "Можливо прокурорську, разом з військкомом", - каже він.

Пізніше апеляційний суд Харківської області задовольнив скаргу обласної прокуратури на вирок Дзержинського районного суду міста щодо волонтера.

"Апеляційний суд не може, згідно з новим Кримінальним процесуальним кодексом, постановляти виправдальний вирок. Це прорегатива суду першої інстанції. Стосовно зміни запобіжного заходу, то прокуратура не наполягала на реальному терміні покарання Явдошенку", – повідомив прокурор Володимир Кочетов.

Дмитрові Явдошенку обраний запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на час, поки триватиме повторний розгляд кримінального провадження.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні