Навчання в Канаді – потрiбне чи нi?

Замовити запрошення на виставку Освіта за кордоном

Сьогодні більше 30000 молодих українців здобувають освіту за кордоном. Для кожного з них це рішення було дуже важливим. Перш ніж втілити у реальність свою мрію, кожен з них пройшов шлях вибору країни навчання, школи або університету за кордоном.

Яким же може бути цей шлях розповідає Дмитро Керпов, який зараз навчається у провідному державному коледжі Канади Centennial College.

Вже навчаючись в українському університеті, я зрозумів для себе, що продовжити навчання хочу за кордоном. Не тільки тому що хотів підняти процес навчання на якісно новий рівень, а й тому, що хотів змінити оточуюче середовище на більш сприятливе для навчання та із перспективними можливостями для молодих спеціалістів у своїй сфері. Канада виявилась вдалим рішенням, щоб продовжити навчання, тому що Канада має високий рівень розвитку, соціальні стандарти на висоті та оточення просто вражає. Тому я націлився продовжити своє навчання в Канаді.

В Україні я навчався на фінансиста, але майбутню професію вирішив змінити на менеджера з логістики, оскільки хотів більш практичну та цікаву роботу. Тому із програмою для навчання я вирішив, що логістика саме та сфера, в якій я хотів би бачити себе в майбутньому. Тому залишилось тільки обрати університет чи коледж.

Різницю між університетами та коледжами в Канаді мені пояснили ще в компанії STUDY.UA. Основна відмінність полягає в тому, що університети спрямовані більше на теоретичну частину та здобуття докторських ступенів. Коледжі, в свою чергу, орієнтуються на практичну діяльність та готують спеціалістів до роботи одразу по закінченні програми. Тому я вирішив обрати коледж.

Мою програму представляли 3 найбільших коледжі Канади: Centennial College, Seneca College та Humber College. Порівнюючи переваги кожного коледжу та консультуючись із менеджерами STUDY.UA, я обрав Centennial College. Основними причинами вибору були: наявність моєї програми на післядипломній освіті, можливість додатково отримати сертифікат із спілки логістів Канади, зручний термін навчання - 1 рік, та відмінна репутація коледжу.

Під час навчання одразу помічаєш наскільки відрізняється канадська система навчання від української. По-перше, мій коледж всіляко підтримує своїх студентів: консультації, зібрання для обговорення актуальних питань (наприклад, про продовження візи), надання порад та рекомендацій, центри підтримки студентів і так далі.

По-друге, коледж оснащений всілякими новітніми технологіями: на всіх поверхах є багато комп'ютерів із безкоштовним Wi-Fi, мультимедійні дошки та проектори у кожному класі; велика та зручна бібліотека із безкоштовними нетбуками та величезною електронною базою інформаційних джерел, кімнатами для самонавчання та проведення зібрань; усюди м'які дивани для релаксації та ще багато чого іншого.

Особисто я повністю задоволений навчанням у своєму коледжі; і Торонто, і Канада, в цілому, перевершили всі мої очікування. Тим, хто ще в роздумах чи навчатись в Канаді, чи ні, скажу: так, тому що Ви цього варті ;)


Зазвичай дуже складно розібратись та порівняти всі переваги та недоліки навчання у кожному конкретному випадку, адже школи та університети Великобританії, Канади, Сполучених Штатів та Європейського Союзу мають різні вимоги до абітурієнтів та різну вартість навчання. Щоб полегшити вибір та надати можливість дізнатись об’єктивну інформацію, уже декілька років поспіль компанія STUDY.UA проводить освітні виставки, на які приїжджають середні та вищі навчальні заклади з закордону.Замовити запрошення на виставку Освіта за кордоном

Цього року ми запрошуємо Вас всією родиною 17 та 18 жовтня до готелю InterContinental Kiev, де зберуться представники більш ніж 70 провідних шкіл та університетів з різних країн світу. Вперше Ви зможете зустрітись з відомим Канадським університетом - York University, з університетом року Великобританії – University of Exeter та однією з найкращих технічних шкіл Сполучених Штатів – University of Central Florida. Крім того, на виставці будуть присутні середні школи та університети з Великобританії, Канади, США, Німеччини, Швейцарії, Італії, Кіпру та інших країн.

Отримати запрошення на виставку Ви можете на нашій сторінці

Довідки за телефоном (044) 500-0320

Реклама:

Головне сьогодні