Киянин має працювати 627 годин, аби купити iPhone 6. Інфографіка

— 24 вересня 2015, 12:53

Таким питанням зацікавилися у Forbes та вирішили розібратися - гаджетомани якого міста у світі потребують найбільше годин праці для придбання яблуневого смартфону.

Так, виявилося, що середній робітник Нью-Йорка чи Цюріха зможе купити iPhone 6, працюючи лише три дні.

А от середній робітник міста Києва повинен "відпахати" 13 тижнів, або 627 годин для того, щоб купити собі смартфон від Apple.

Опитування також показало, що працівники міст із високою середньою зарплатою на кшталт Цюріха, Женеви та Люксембурга отримують зарплату у 19 разів вище за середньостатистичного працівника Найробі, Джакарти та Києва.

Основа опитування - дані швейцарського банку UBS, який кожні три роки оприлюднює власний статистичний звіт Prices and Earnings report. Статистика UBS показує різноманітні аспекти економік міст світу, в тому числі і так званий індекс Біг-Мака, неофіційний спосіб визначення купівельної спроможності людей.

Як відомо, нещодавно Apple провів свою щорічну презентацію нових продуктів та операційних систем. В ході презентації, було представлено нове покоління смартфонів Iphone6S, планшетів iPad Pro, а також Apple TV, I Watch із ремінцями від відомого бренду тощо.

Утім, зазначимо, що продуктивність, праця та купівля улюблених товарів, не завжди робить нас щасливими. Більшість людей потрапляють до цієї пастки. Вони працюють наче одержимі і не мають часу, аби насолодитися життям.

Вони впадають у стрес та депресію іноді тому, що не виправдовують власних сподівань на самих себе. Вони так важко працюють в свої 30-ь, що до 40-ка вони мають купу хвороб. Не кажучи вже про те, щоб жити та насолоджуватися життям.

Вони проводять більшість свого професійного життя, аби збагатитися. А врешті-решт, витрачають багатство на сплату медичних рахунків.

Будьте об'єктивні та щасливі. Із гаджетами і без них ;)

Реклама:

Головне сьогодні