Не забути про життя: чому щастя важливіше за продуктивність

— 23 вересня 2015, 14:17

Весь шлях від садочка до студентської лави ми вчимося бути продуктивними. Ще в дитинстві ми можемо погратися, якщо виконали якусь роботу.

Наступний етап - випуск та робота. Саме в цей момент приходить усвідомлення, що час - це гроші. В той самий час виникає питання: чи справді час і гроші - це сенс життя? Чи справді це саме те, що бажає кожен?

Видання The Huffington Post наводить факти про те, що не так з продуктивністю.

Продуктивність та успіх і багатство

Нашу одержимість продуктивністю можна порівняти із Американською мрією. Ми докладаємо максимальних зусиль, щоб купити речі, яких ми бажаємо. Ми прагнемо жити комфортно і, можливо, ще зможемо насолоджуватися життям.

Але більшість людей потрапляють до цієї пастки. Вони працюють наче одержимі і не мають часу, аби насолодитися життям. Вони впадають у стрес та депресію іноді тому, що не виправдовують власних сподівань на самих себе. Вони так важко працюють в свої 30-ь, що до 40-ка вони мають купу хвороб. Не кажучи вже про те, щоб жити та насолоджуватися життям.

Фото з Flickr (GabPRR)

Вони проводять більшість свого професійного життя, аби збагатитися. А врешті-решт, витрачають багатство на сплату медичних рахунків.

Продуктивність та ефективність

Ми всі, здається, плутаємо продуктивність та ефективність. Бути зайнятим - не означає бути ефективним. Завершення всіх запланованих справ, ще не показує, що вони виконані добре.

Варто навчитися якісно виконувати одну справу, а не розраховувати на здібності із мультизадачності. Не беріться до всієї роботи одразу через можливості та гроші. Можливості завжди будуть навколо вас, а психічного здоров'я не буде. Не слід нервувати і завантажувати себе. Краще мислити ясно і витрачати на цей процес більше часу.

by Gonzalo Baeza

"Люди вважають, що фокус означає сказати "так" тим речам, на яких потрібно фокусуватися. Але він означає зовсім не це. Він означає сказати "ні" сотні іншим гарним рішенням. Ми маєте чітко обирати", - Стів Джобс.

Продуктивність і щастя

Коли ви щасливі і здорові, це відображається на всьому, що ви робите. Якщо ви прокидаєтеся свіжі, натхненні і щасливі, ваш мозок працює на повну швидкість. Ви стаєте більш продуктивними і краще працюєте на результат.

Саме тому багато нових та великих компаній зосереджені на корпоративній культурі, яка включає в себе почуття щастя у працівників. Вони розуміють, що здоров'я та благополуччя працівників є найважливішим пунктом, що приваблює людей у компанію. Крім того, в цих компаніях знають про важливість ігор - вони не лише допомагають співробітникам розслабитися і зарядитися енергією, а й зміцнюють зв'язки між колегами.

Donnie Ray Jones

І наостанок: наприкінці дня, незалежно від того, що ми робимо, чого намагаємося досягти у житті, ми хочемо відчувати радість і щастя. Успіх не значить нічого, якщо поряд з вами немає людей, яких ви любите. Багатство - нуль, якщо немає здоров'я. Бережіть це та пам'ятаєте: ніколи не будьте зайнятими настільки, аби забути про життя.

Між іншим, незважаючи на політичну та економічну ситуацію в Україні, українці, все-таки, вважають себе щасливими. Нещодавнє дослідження показало, що щасливими почувалися 57% мешканців України, 22% почувалися частково щасливими, частково ні, і 17% - нещасливими або радше не щасливими.

Крім того виявилося, що відчуття щастя залежить від багатьох чинників, у тому числі – соціально-демографічних аспектів, якості життя, соціального середовища тощо.

А ще, з'ясувалося, що від того, чи щасливо вам живеться, чи потерпаєте ви від стресів чи депресії, залежить здоров'я ваших кісток.

Дослідники з Університету Східної Фінляндії стверджують, що в задоволених своїм життям жінок у літньому віці кістки міцніші. Вони рідше страждають на остеопороз – недугу, яка здатна призводити до переламів. Як відомо, у групі ризику перебувають саме жінки в пост-менопаузі.

Ну а ось це відео просто не може лишити байдужим нікого. Подивіться, як мало насправді потрібно для щастя цьому песику.

Посміхайтеся та будьте щасливими!

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні